Setmanari digital i casteller

Dilluns, 4 juliol 2022

El vídeo de l’intent del 3de7 de la Jove de Vilafranca

|

- Publicitat -

El vídeo on es veu la caiguda del castell que va causar la lesió a la castellera de la Jove de Vilafranca

Josep Torreño

Publicitat

Aquest és el vídeo del castell que ha obert el debat en els darrers dies, l’intent de 3de7 de la Jove de Vilafranca a Torredembarra el 8 de juliol de 2012. En aquesta construcció formava part al pis de quarts Nati Tapia, l’autora del llibre “L’últim castell”. Tapia va afirmar al programa 8 al dia de 8TV “donar un cop d’empenta” per fer caure el castell i provocar una llenya en bloc, és a dir, que caigués tot el castell i no només un possible despenjament de la canalla, tal com transcrivim de les seves paraules en l’entrevista de 8tv que podeu veure en aquest enllaç.

“Jo feia de quarts, el meu fill feia de dosos, el tenia aqui sobre, i sentia com bufava el vent.  I la canalla que teníem a sobre, van dir: -els ulls, la sorra, la sorra! i vaig sentir com si els hauria entrat sorra als ulls. I el castell ja trontollava i això. Jo vaig notar que el meu fill es despenjava. I suposo que és instint de mare allò que dius: que no es despengi sol. I li vaig donar un cop d’empenta perquè caigues tot en bloc. Però ell em va fer amb el peu, em va tirar cap a fora, i llavors em vaig despenjar. Llavors jo vaig caure malament, vaig caure despenjada i vaig caure de cantó…”

Aquesta és la versió de l’excastellera que ha escrit el llibre a partir d’aquesta caiguda, que li va provocar la pèrdua d’un ronyó.
festadirecte.cat ha trobat un vídeo del castell, que correspon al programa “Finet i pel mig” de tac12, emès el juliol del 2012 i que podeu veure a continuació:

 

Publicitat

3 COMENTARIS

 1. Nati Tapia Ortiz
  És la primera vegada que veig el meu últim castell i en ell es pot apreciar perfectament com jo, ni provoco la caiguda ni em llenço, i com sí impacto de costat.

  Jo no invento res.

  De totes maneres, no es tracta de si jo em llenço, provoco la caiguda, salto o el que vulgueu dir.
  Es tracta del que jo ara em qüestiono vers la canalleta.

  Jo ara no tornaré a dir mai el que abans argumentava i justificava alegrement.

  Nati. Castellera no activa, però castellera encara.

 2. Aver primer que vas dir que t’havies despenjat. Mentida. El castell es trenca del pom. I després un castell mai, MAI es tira expressament! Una caiguda mai és millor que un intent! Si el castell va malament, avall. I la canalla es la primera que si té problemes baixa el castell. No cal que provoquis més debats. Una mala caiguda i punt. Caminant pel carrer ens pot caure un test al cap també.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.