Dimecres, 20 octubre 2021

El Serrallo podria esdevenir nova plaça de 9

|

- Publicitat -
Josep Torreño

[dropcap]U[/dropcap]na altra de les diades recomanades del cap de setmana casteller es durà a terme a Tarragona i concretament al Serrallo, on s’acull la colla de barri més antiga del panorama casteller; els  Xiquets del Serrallo. Els blaus celebren la diada de Sant Pere en la temporada dels 25 anys de la seva fundació al costat dels Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca, en una actuació prevista per diumenge a les 12 del migdia.

Els Xiquets del Serrallo arriben en bona forma, aconseguint la millor actuació de Sant Joan dels darrers anys gràcies al 3de7 i el 4de7 amb l’agulla, construccions que voldran repetir diumenge vinent, a més de sumar el primer 5de7 de la temporada. Si ho aconsegueixen, seria la millor actuació de la colla al llarg d’ aquest 2013.

També volen fer la millor actuació del curs els Xiquets de Tarragona si aconsegueixen el 5de8, que seria el primer de la temporada. Els ratllats han treballat l’estructura amb intensitat en les darreres setmanes i sembla estar preparat per veure plaça. Afegirien a més el 2de8 amb folre (3 descarregats) i el 3de8 (3 descarregats/1 carregat).

Per la seva banda, els Castellers de Vilafranca també es plantegen l’aniversari dels del Serrallo amb la intenció de portar-hi dues estrenes. Els vilafranquins es plantegen el 3de9 (3 descarregats) o el 4de9 amb folre (1 descarregat) o fins hi tot, els dos. D’aquesta manera podrien convertir el Serrallo en nova plaça de 9 de Tarragona. Seria la sisena plaça o indret de castells de 9 de la ciutat i se sumaria a la Tarraco Arena Plaça, la Plaça de les Cols, de la Font, del Pla de la Seu i el carrer del Cos del Bou. A més, a manca de l’assaig d’avui, podrien lluïr el primer 5de8 de la temporada (només en van fer un en tot el 2012) i també el primer pilar de 7 amb folre, que ja el van completar sencer a l’assaig del passat dimecres . Un pilar de 7 per cert, que ja van portar al Serrallo a la temporda del 1997, i fou el primer del segle XX descarregat  a la ciutat de Tarragona.

Lloc: Plaça de Sant Magí
Hora: 12hPublicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.