Dijous, 9 juliol 2020

El més destacat del cap de setmana casteller

|

El cap de setmana casteller arrencava a Reus amb la diada de Sant Pere, on els Xiquets de Reus finalment van apostar per repetir la tripleta de 8 rematada amb el pilar de 7 amb folre, que aquesta vegada només van coronorar. El 3de9f i el 4de8 amb l’agulla hauran d’esperar. Allà els Castellers de la Vila de Gràcia van sumar el 3de8 d’entrada i van continuar amb el 7de8 i 4de8 després de desmuntar-los tots dos en una primera temptativa. Per la seva banda els Castellers de Sant Cugat van sumar la clàssica de 8 a més de descarregar el segon pilar de 6 de la seva història.

Publicitat

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau no afluixen i continuen ensenyant el millor d’aquesta colla en continu creixement. Dissabte a casa seva van completar per segona setmana consecutiva el 3de8, primer castell de 8 al seu barri, a més del 2de7 i el pilar de 6, i un 5de7 que no seria agosserat pensar veure’l amb un pis més.

Ja en diumenge l’aniversari dels Castellers de Barcelona va servir per veure diverses novetats, com la dels amfitrions i el seu 4de9f, el més matiner que fan mai, a més del 5de8 (segon del cap de setmana, ja que el van estrenar el dissabte), però no van poder revalidar el 3de9f aconseguit la setmana anterior a Valls. Van provar-lo dues vegades, la primera cedint a nivell de sisens i després quedant en intent desmuntat amb dosos col·locats. Van conformar-se amb el 3de8. Els Xiquets de Tarragona van ampliar la gamma alta de 8 gràcies a l’estrena del 4de8 amb l’agulla, a més del 3 i el 4de8 i un nou pilar de 6. D’enhorabona també uns Castellers de Sabadell que van completar la primera torre de 8 amb folre del curs després de deixar-la en carregada el passat 21 de maig. L’any passat només van completar-ne una. A més, van passejar el 7de8 i van tancar l’actuació amb el 3de8.

Els Castellers de Sants han anat d’estrena a Les Corts i s’han anotat el primer castell de 9 de l’any, el 3de9f. Han afegit la torre de 8 amb folre i el 4de8. Allà els Marrecs de Salt s’han afegit una nova tripleta de 8, com els Nens del Vendrell que a més, han tancat l’actuació amb el pilar de 6.

3de9f dels Castellers de Sants, primer de l’any (Foto Carles Paniello)

La diada de Corpus de Cornellà ha vist la primera ensopegada dels Minyons de Terrassa en aquest 2017, que han provat el 4de9f en dues ocasions, primer desmuntant-lo i després quedant en intent quan tot just entraven els sisens. Han sortit de plaça amb el 3de9f i el 5de8 a més del pilar de 6. Els Capgrossos de Mataró en la seva primera participació en la diada s’han anotat el 3de9f per tercera setmana consecutiva, a més del 4de8 i l’estrena del 7de8. Els locals Castellers de Cornellà han tingut en el 5de7 el seu millor castell.

Una altra de les novetats interessants és la torre de 8 amb folre dels Xicots de Vilafranca a La Bisbal del Penedès, la més matinera del seu historial, que fins ara havien registrat a mig juliol com a molt aviat. Una torre amb diversos canvis al tronc i el folre vermell. Els de Gabi Cot també han afegit el 3 i el 4de8. Els de casa, els Bous de la Bisbal, no han pogut amb cap dels dos intents desmuntats de 4de7, que es manté inèdit per la colla i se sumen als dos intents també desmuntats de finals de 2016. El 3de7 ha estat el millor castell dels Nois de la Torre.

Vilanova i la Geltrú ha vist com els Bordegassos de Vilanova li han agafat les mides al 4de8 i la torre de 7, que han descarregat per segona setmana consecutiva i s’han permès el luxe d’estrenar el 9de7. Els Castellers de Sant Cugat, que feien doblet d’actuació aquest cap de setmana, han repetit el 3 i el 4de8 i el 5de7, mentre que els Castellers d’Esplugues van portar la torre de 7, el 4de7 amb l’agulla i el 4de7.

Per últim cal destacar el 3de8 que els Sagals d’Osona han revalidat a la Garriga i ja és el segon de l’any, mentre que els Xics de Granollers s’han anotat un altre 4de8. En aquella actuació els Castellers de la Sagrada Família van realitzar dos castells de la gamma alta de 7.

Consulta totes les actuacions del cap de setmana en aquest enllaç:

Consulta totes les actuacions del cap de setmana

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.