El Catllar, Sitges, l’Arboç i Igualada centraran el darrer cap de setmana d’agost

0
541

Cap de setmana intens i sense treva. La prèvia de Sant Fèlix no farà arronsar a les colles participants de la diada del 30 d’agost. Tampoc a la Jove de Tarragona que després del millor Sant Magí podria oferir gamma extra en els seus dos compromisos del cap de setmana. A Sitges i a Igualada, amb Minyons i Colla Joves respectivament, i els compromisos de les colles locals en les seves festes majors, centraran l’atenció del darrer cap de setmana d’agost.

Josep Torreño

El Catllar
Dissabte 27 | Plaça de la Vila a les 18h
(en directe a la Xarxa i canal 159 de Movistar+)

El programa més definit és el dels Castellers de Vilafranca, que apostaran pel 3de9 amb folre i agulla i acompanyarien amb la torre de 9 i el pilar de 8 emmanillats, també possiblement del 4de9 amb folre. Per part de la Colla Vella és possible que el 4de9 amb folre i agulla i el 5de9 folrat siguin els seus grans objectius. A més, assagen altres construccions com el 2de9 i el pilar de 8 emmanillats. Allà totes dues coincidiran amb la Jove de Tarragona, que després del seu gran Sant Magí podrien intentar repetir el 5de9f, el 9de8 i qui sap, una construcció superior com el 3de9 amb folre i agulla, inèdit a l’historial de la Jove. Al Catllar ja es freguen les mans.

Sitges
Dissabte 27 | 18:30 h. Plaça de l’Ajuntament

Els Minyons de Terrassa enllesteixen a l’assaig el 3de10fm com un dels possibles castells de Sant Fèlix i per això donaran rodatge al 3de9f, que podria ser el seu màxim castell a Sitges en la diada de la festa major. El 5de8 i el 2de8f completarien l’actuació dels de Terrassa, que ja van segellar a l’Arboç en la seva tornada de les vacances. Qui torna de les seves vacances són els Castellers de Sabadell, a pocs dies de la seva festa major es podrien decantar per un o dos castells de 8 bàsics i la gamma alta de 7 com el 2 o el 5de7.
L’amfitriona Jove de Sitges prepara el 4de8, castell que podrien repetir després de completar-lo el passat 30 de juliol. En cartera portaran el 4de7 amb l’agulla, el 5de7 i el 7de7.

L’Arboç
Diumenge 28 | 13h c/Major
(en directe a la Xarxa i canal 159 de Movistar+)

Totes les tres formacions del Catllar es trobaran l’endemà a l’Arboç, on els Castellers de Vilafranca ja han anunciat el 3de10 amb folre i manilles. Els de Toni Bach podrien obrir la diada amb el 3de9 amb folre i agulla i atacar el castell de 10 en segona ronda, sempre i quan tinguin un bon peu que asseguri la construccció. Podrien arrodonir la diada amb el 4de9 amb folre i el pilar de 8 emmanillat.
Per la seva banda la Colla Vella també podria oferir el 4de9 amb folre i pilar, que ja va clavar l’any passat en aquesta mateixa plaça, i tot i que no hi ha anunci oficial, és possible que es decantin pels dos castells de 9 bàsics.
A l’Arboç la Jove de Tarragona acostuma a aixecar el peu de l’accelerador però enguany podrien apostar per exhibir el seu gran 5de9f si al Catllar ha anat bé, completarien el seu programa amb el 9de8 o els dos castells de 9 bàsics. Per la seva banda la colla local, els Minyons de l’Arboç, podrien apostar pel 5de7 i el 4de7 amb l’agulla, aquest darrer només coronat en una ocasió en aquest curs, a més del 3de7.

Igualada
Diumenge 28 | 12h. Plaça de l’Ajuntament
(en directe a Ràdio Igualada)

A Igualada la Colla Joves també actuarà en clau Sant Fèlix i portarà almenys el 3de9 amb folre. Els altres castells podrien ser el 5de8, el 4de8 o el 2de8 amb folre, que podriem veure’ls atacar un pis més el proper dimarts, tenint en compte que en el cas del 4 seria sense folre.
Estaran acompanyats pels Nens del Vendrell, que de ben segur apostaran pel 3 i el 4de8, amb possibilitats que el 4de8 amb l’agulla sigui el seu tercer castell, a més d’un pilar de comiat de mèrit. L’actuació que es plantegen els Moixiganguers d’Igualada és la tripleta de 8, és a dir, el 3de8, el 4de8 i la torre de 8 amb folre. No els hi mancarà alicients per realitzar una gran festa major ja que mai han pogut descarregar el 3de8 a Igualada i, d’altra banda, aquesta significaria la repetició de la millor actuació del seu historial, aconseguida al Concurs de Castells de 2012.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.