El Catllar i a l’Arboç, duet imprescindible del cap de setmana

El cap de setmana previ a Sant Fèlix és sinònim del Catllar i l’Arboç, dues places que en els darrers anys han guanyat prestigi gràcies a les actuacions registrades per tres de les colles que actuaran a Vilafranca el 30 d’agost: la Jove de Tarragona, la Colla Vella i els Castellers de Vilafranca. Totes podrien presentar novetats entre aquests compromisos.

   

Mentrestant, diumenge a Igualada l’altra colla del cartell vilafranquí, la Joves Xiquets de Valls, assegurarà com a mínim el 3de9f i la gamma alta de 8, i si desplacen un bon nombre de camises no descarten la possibilitat del pilar de 8. Allà els Moixiganguers volen descarregar la tripleta de 8 i no descarten atacar el primer 4de9f del seu historial, mentre que els Capgrossos, que tornen de vacances, portarien els castells de 8 bàsics.

Les actuacions que es proposin les colles al Catllar i a l’Arboç seran complementàries i estaran condicionades l’una amb l’altra, pels resultats o el nombre de camises que arrosseguin. Les formacions aprofitran per passejar i rodar la gamma assolida fins ara i en els millors dels casos, oferir novetats.

En aquest sentit, la Colla Vella dels Xiquets de Valls podria mostrar les estrenes del 2de8 sense folre -que ahir dimecres van tornar a completar a l’assaig-, i el pilar de 8 amb folre i manilles, dues construccions que volen portar a plaça abans del 30 d’agost a Vilafranca i que podiren intervindre en qualsevol dels dos escenaris. En cartera tindran el 4de9 amb folre i pilar, el 5de9f i el 2de9fm, a més dels bàsics de 9.

Després del gran Sant Magí protagonitzat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona, culminant en tercera ronda amb un perfecte 3de9f -i amb els crits d’”un pis més” dels seus castellers- la tècnica liderada per Gorka Bertran va emplaçar-los a treballar el castell de 10 als assajos d’aquesta setmana. La gent ha respost a la crida i el de demà divendres podria certificar la seva posada a punt per al Catllar. Malgrat tot, el cap de colla és conscient de les característiques i de la pendent de la plaça, fet que pot jugar en contra en construccions d’aquesta magnitud. En qualsevol cas, també tenen opcions el 4de9f i agulla, que precisament van estrenar fa 1 any en aquella diada, i el pilar de 8. En cartera tindran el 5de9f estrenat el passat dilluns, a més del 9de8, dues construccions que l’endemlà a l’Arboç també podrien plantejar-se.

Per la seva part, els Castellers de Vilafranca s’assegurarien la torre de 9 emmanillada en les dues places, a més dels castells de 9 bàsics al Catllar. En les darreres hores s’ha parlat de la possible estrena del 3de9 amb folre i agulla, en funció de com vagi a l’assaig de divendres, tot i que el debut també es podria produïr a l’Arboç. Per diumenge els vilafranquins han anunciat el 3de10fm que ja han completat en dues ocasions consecutives en aquesta vila del Baix Penedès, el 2016 i 2017. Els verds volen treure’s l’espina de Vilanova, on van estar a punt de completar-lo el passat 3 d’agost, amb la intenció d’arribar a Sant Fèlix amb el castell de deu descarregat, com ja han fet els ultims 3 anys.

Per part dels Minyons de l’Arboç, podrien tornar a portar el 3de7 que van desmuntar fa uns dies, a més de la gamma alta de 6.

 

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here