Divendres, 29 maig 2020

Igualada presenta la diada de la festa major, un dels punts d’atracció del cap de setmana casteller

|

La Colla Joves Xiquets de Valls, els Capgrossos de Mataró i els Moixiganguers d’Igualada van presentar ahir el programa previst per l’actuació de Festa Major, que tindrà lloc aquest
diumenge 25 d’agost a les 12 i quart del migdia a la plaça de l’Ajuntament.

Eduard Toda, representant de la colla vallenca, va agrair la confiança en una plaça en que es senten com a casa i on sempre van a fer els seus màxims castells. En aquest sentit, va anunciar que la seva intenció és dur com a mínim un castell de 9 – el 3de9 amb folre – i, segons com els vagin els assajos i els efectius que duguin a plaça, acompanyar-lo del 4de9 amb folre o de castells de gamma alta de 8, com serien el 5de8 o el 3de8 amb agulla. Pel que fa al pilar, als assajos estan treballant el pilar de 8 amb folre i manilles, que podria arribar a Igualada o, sinó, la setmana següent a Vilafranca per Sant Fèlix.

Publicitat

Pel que fa als Capgrossos de Mataró, David Minguillón, sots cap de colla i cap de folres de la colla mataronina, va apuntar que la d’Igualada és la primera actuació que tenen en tornar de vacances i que, per tant, els servirà per començar agafar rodatge de cara el segon tram de temporada. Les seves intencions, doncs, passen per fer el 4 i/o el 3de8 i algun castell de la gamma alta de 7.

Els Moixiganguers, per la seva banda, van anunciar que l’actuació de Festa Major, que sempre és una actuació de màxims, passa de moment per fer la tripleta de 8–composta del 3 i el 4de8 i de la torre de 8 amb folre – tripleta que enguany només han pogut completar en una ocasió. El cap de colla dels morats, Jordi Moreno, va explicar també que als assajos s’anirà una mica més enllà i es treballaran els folres, sobretot del 4de9 amb folre, un castell que encara no han fet mai. Dependrà de les proves que es puguin realitzar aquesta setmana si el castell de 9 morat arriba més d’hora o més tard.

Assaig de 4de9f dels Moixiganguers d’Igualada

En la presentació, Oriol Solà, president de la colla igualadina, va agrair l’estima de la Colla
Joves Xiquets de Valls per la plaça d’Igualada, que van convertir en plaça de gamma extra amb la torre de 9 amb folre i manilles carregada l’any 2017. Finalment, Marc Castells, alcalde d’Igualada, va recordar que Igualada és una plaça castellera històrica on s’hi han fet castells des de principis del segle XIX i va animar als igualadins a participar dels assajos dels Moixiganguers i a omplir la plaça aquest diumenge.

Els assajos de festa major dels Moixiganguers són dimarts, dimecres i dijous de 9 a 11h del
vespre, al seu local, Les Cotxeres.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.