Dimecres, 20 octubre 2021

El 3de9 amb folre i agulla, protagonista a la Mercè de les colles convidades

|

- Publicitat -

La Plaça de Sant Jaume ha viscut una bona jornada castellera, plena a vessar, amb cantics d’Independència i amb polèmica inclosa

Josep Torreño | Barcelona

Els Castellers de Vilafranca han protagonitzat el millor castell de la jornada, gràcies a un 3de9 amb folre i agulla que ha semblat tenir més vides que un gat. El castell ha sigut molt exigent des de bon principi, amb una rectificació important al pis de segons quan ja sonaven gralles i que ha presagiat que la construcció patiria. Amb l’entrada del pis de dosos el castell semblava encara més condemnat a la caiguda, però la confiança que ha mostrat el tronc vilafranquí ha ajudat a mantenir el cap fred durant l’execució, molt ferida. Sortida de la canalla ràpida i amb nervis per part de tot el castell que no deixava de serpentejar. Al final, han deixat un pilar lliure que ha treballat la motxilla de la baixada de l’enxaneta i poca cosa més. És el segon que veu la plaça de Sant Jaume i el segon de l’any que aixequen aquesta temporada. En primera ronda han completat un 4de9 amb un folre reduït (prova del 4de10fm que podrien intentar per Tots Sants) i han tancat les rondes amb el 9de8 (el primer que es veu a Barcelona). El pilar de 7 amb folre rubricat la seva participació habitual a la Mercè.

Pels Minyons de Terrassa la diada d’aquesta Mercè han aconseguit just el que buscaven: recuperar l’autoestima i la confiança en les seves construccions. Després d’unes jornades amb massa llenyes, avui la colla malva ha mostrat un 3de9 amb folre que si bé han hagut de treballar, especialment al pis de terços,  no ha tingut massa dificultats per completar-se.  Tampoc ha sigut el cas amb el 2de8 amb folre ni sobretot amb el bonic 5de8, la tercera catedral de la temporada i amb molt bones maneres. Per acomiadar-se han aixecat un segur pilar de 6. Val a dir que el 3de9 folrat dels de  Terrassa ha representat el castell número 400 de la colla (de 9 pisos o superiors entre carregats i descarregats) la segona formació que se n’ha apuntat més.

Els Castellers de Barcelona, que han obert la jornada amb el 5de8 bellugadís però controlat en tot moment, han encarat el 3de9 amb folre en segona ronda, però no han tingut sort. Els vermells l’han treballat durant tota l’execució, especialment amb l’entrada de la canalla, on el pis de quints ha començat a obrir-se perillosament. Tot i el treball a fons per part de tot el tronc, no han pogut evitar la caiguda quan la canalla ja baixava. Lluny d’arronsar-se han seguit amb el programa establert per descarregar un 4de8 amb l’agulla que ha semblat fàcil per la colla, tot i que la baixada exigent del pilar. És el segon que completen enguany a més de tres de coronats. Tot i que s’havia especulat amb el pilar de 7 amb folre, els del cap i casal s’han acomiadat amb el de sis, que malgrat l’esforç del segon i terç, ha fet llenya a la baixada de l’aixecadora.

Polèmica a plaça entre verds i vermells

Els Castellers de Vilafranca han marxat de la capital catalana amb disgust per la negativa dels màxims representants dels Castellers de Barcelona, que no han atès la petició de deixar-los un tros del seu espai per encarar el pilar en un punt estratègic i que servia de referència pels membres del pilar. Així doncs els de Vilafranca han sortit de plaça sense pilar de 8 i aixecant-lo un pis menys. Aquest fet s’ha viscut amb tensió a plaça i també a les xarxes socials amb comentaris de diversos castellers molestos entre les dues formacions. El gest dels Castellers de Barcelona no és habitual a les places ni molt menys, elegant.

Publicitat

3 COMENTARIS

  1. Els Castellers de Vilafranca han exigit als Castellers de Barcelona que s’enretiressin per ells fer el pilar de 8 al avant de la porta de l’Ajuntament, i si no ho feien, no hi havia pilar de 8.
    el gest d’alguns Castellers de Vilafranca no és habitual a les places, ni molt menys elegant. Després, ni tant sols han assistit a la recepció de l’alcalde a l’Ajuntament.
    Picabaralles a banda, moltes felicitats per la magnífica actuació i moltes gràcies per venir a la nostra Festa Major.

  2. Ara resulta que les croniques periodistiques es dediquen a fer judicis de valors com “El gest dels Castellers de Barcelona no és habitual a les places ni molt menys, elegant.”

    El festa directe, com la majoria de mitjans, es nota cap a on tiren

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.