Dimecres, 29 Gener 2020

Dues conferències, tallers i el Castelloscopi, a la mostra Som Cultura Popular

Barcelona celebrarà del 21 al 24 de gener la Som Cultura, la Mostra del Patrimoni Immaterial que té com a objectiu donar a conèixer la diversitat, vitalitat i atractius de la cultura popular. Aquesta mostra té un programa amb prop de 300 actes com tallers, conferències, debats, actuacions o exposicions, entre d’altres, que es duran a terme a Fabra i Coats i a Can Fabra, a més d’altres espais del barri de Sant Andreu.
La presència destacada del fet casteller en aquesta mostra comptarà amb dues taules rodones que es duran a terme el dissabte 23 de gener a la tarda a l’Ateneu l’Harmonia. La primera programada per a les 16h girarà al voltant del Concurs de Castells des de la visió de les colles que no aspiren a guanyar-lo. Els ponents seran Marc Maymó (casteller de Sant Cugat), Cugat Comas (casteller dels Capgrossos de Mataró), Ramon Morentín (casteller de Barcelona), presentat i moderat per Miquel Botella (expresident de la Coordinadora de Colles Castelleres).
A continuació, a les 18h s’hi celebrarà la segona taula rodona, sota el títol “Mitjans i informadors castellers digitals”, amb representants dels mitjans castellers digitals (encara per confirmar) i que presentarà el periodista Xavier Capdevila, professor de periodisme i creador i exdirector del programa Quarts de Nou del Canal33.

La Coordinadora de Colles Castelleres, que dóna suport a la mostra, organitzarà dos tallers pràctics d’introducció al món casteller que es duran a terme el dissabte 23 i diumenge 24 a de 10.30h del matí a 12’30 del migdia. El Castelloscopi, el muntatge audiovisual que ensenya tots els punts de vista que formen un castell i que mostra informació pedagògica tampoc faltarà a la cita. Es podrà visitar durant els dies que se celebra la mostra, de dijous a diumenge al migdia.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

«Les colles han d’apostar més per la psicologia als castells»

0
Entrevista a la castellera i psicòloga Maria Alvarado