El documental dels Xiquets de Hangzhou s’emetrà el proper 31 de maig a TV3

“El jardí de les flors del presseguer. Els Xiquets de Hangzhou” el documental dirigit per Enric Ribes i Oriol Martínez, es podrà veure el proper 31 de maig, a les 22.45 hores, al programa Sense Ficció de TV3.

A la fàbrica tèxtil Antex (Hangzhou, Xina), més de 1.500 persones viuen i treballen cosint roba interior i la monotonia regna en les hores de treball. Tot i això, el seu carismàtic director, Qian Anhua, busca la utopia d’una fàbrica feliç a través de diferents activitats, festes i balls. L’any 2009, en un viatge a Catalunya va descobrir una tradició que el va fascinar: els castells. En aquesta pràctica va trobar la filosofia i els valors que volia potenciar a la seva fàbrica, pel que va decidir crear la primera i única colla castellera a la Xina: Els Xiquets de Hangzhou. El documental és un retrat de 6 dels treballadors que conformen la colla i del seu peculiar líder i ideòleg, en Qian Anhua. Agermanats amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

El documental, està dirigit per Oriol Martínez i Enric Ribes, està produït per La Lupa Produccions, LIC China i Televisió de Catalunya, amb el suport d’Europa Creativa MEDIA, i té una durada de 90 minuts, tot i que la versió televisiva constarà de 75. A més, per a l’ocasió s’ha creat la banda sonora original, amb la cançó “Amb folre i manilles” composada i interpretada pel músic sitgetà Albert Pastor, resident a la Xina. La banda sonora es pot escoltar en aquest enllaç.

 

Preestrena a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm

Un dia abans de l’emissió a TV3, l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm serà l’escenari de la preestrena a Catalunya, on es preveu l’assitència de Qian Anhua així com alguns dels castellers protagonistes del documental i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Serà el proper 30 de maig i es podrà accedir mitjançant invitació. L’acte començarà amb un pilar mixt entre les dues colles (19.30hores), per a continuació presentar el documental i fer-ne la projecció (20.00 hores). En acabar es farà una trobada informal, acompanyats d’una cervesa.

Tràiler “El jardí de les Flors del Presseguer”

 

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here