Doblet de 9 gracienc i 9de8 dels Castellers de Barcelona

ÒSCAR MONTSERRAT | BARCELONA

0
644

Magnífica diada la que s’ha viscut aquest migdia a la Plaça de la Vila de Gràcia  amb motiu de la diada de la colla local i amb la presència de dues colles més de la ciutat de Barcelona: els Castellers de Barcelona i els Castellers del Poble Sec. Els locals han completat per segona vegada aquesta temporada els dos castells bàsics de nou, castells que també ha assolit Barcelona tot i sols carregar el quatre, però amb el primer 9 de 8 descarregat de la temporada, i per últim els del Poble Sec, amb la mirada fixada a la seva diada de la setmana que ve, han descarregat el 2 de 7 com a castell més destacat. Tres colles que han donat bona nota del seu estat de forma actual i de la temporada, i amb marge de millora per totes tres ja que encara tenen diades importants per acabar de tancar la temporada.

Les colles han arribat a plaça en cercavila des de la Plaça del Sol i amb una parada prèvia al carrer Xiquets de Valls on han alçat pilars. L’entrada a plaça ha estat amb pilar de 4 caminant per part de totes tres colles, per tot seguit donar inici l’actuació amb el primer castell del dia per part dels amfitrions.

Els Castellers de la Vila de Gràcia han triat com a castell de sortida el 3 de 9 amb folre, castell que estan consolidant  i en aquesta ocasió l’han descarregat amb molta solvència, demostrant el domini amb aquesta estructura sent ja el cinquè descarregat de la temporada. El gran objectiu de la diada era descarregar el quatre folrat, castell que sols havien descarregat aquest any per la Festa Major de Gràcia i amb un intent desmuntat per la Mercè, i l’objectiu ha estat vençut tot i que no ho han tingut fàcil. I això que el castell ha presentat bones mides però l’enxaneta ha tingut uns moments de dubte a l’alçada de quints, finalment ha decidit acabar de pujar i ha carregat el castell, aquest temps de més ha estat un desgast que ha començat a passar factura als pisos baixos però l’han resolt perfectament. Per acabar les rondes de castells han descarregat un nou 7 de 8, castell que dominen àmpliament normalment i així ha estat. A la ronda de pilars han començat descarregat un pilar de 6 ben resolt, per tot seguit descarregar un total de dinou pilars de quatre en dues tandes, primer deu simultanis i tot seguit vuit amb un més al balcó.

4DE9F

Després d’unes setmanes d’impàs sense portar castells de nou a plaça des de la Festa Major de les Corts de principis d’octubre, els Castellers de Barcelona es presentaven a plaça amb disposició de tornar-hi amb els castells de nou i d’estrenar-hi el 9 de 8. I han començat amb el plat fort, el 9 de 8, el primer de la temporada. El castell que realitzen amb un enxaneta, l’han hagut de suar amb intensitat amb problemes sobretot a la torre de la rengla del tres i amb un tres central que no tenia cap moment de descans, per finalment descarregar-lo per primera vegada a la temporada i tercera de la seva història, sent el primer castell superior als bàsics de nou realitzat aquesta temporada. La descarregada del 9 ha animat als vermells i a la segona ronda han portat a plaça el 3 de 9 amb folre, castell que ha estat dinàmic però ben resolt amb convicció per part del tronc i amb un folre treballador. Han deixat el 4 de 9 amb folre per la tercera ronda, castell que han carregat amb suficiència tot i patir, i quan semblava que ja havien salvat el pitjor moment amb una forta batzegada que ha parat el folre, finalment s’ha trencat amb els dosos ja baixant. Un nou pilar de sis, el dotzè descarregat de la temporada, i dos pilars de cinc han tancat l’actuació dels vermells.

9DE8

Amb la seva diada tot just la setmana vinent, els Castellers del Poble Sec han encetat l’actuació amb un nou 2 de 7, el vuitè de l’any, mostrant de nou el domini d’aquesta estructura durant tota la temporada. Han continuat l’actuació amb un 5 de 7 que no els hi ha comportat cap mena de problema, sent un castell totalment consolidat per una colla que aquest any està consolidant el 4 de 8. Aquest castell no l’han portat a plaça i han tancat l’actuació amb un lleuger 3 de 7, pensant en un 3 de 8 que podria arribar la setmana que ve, amb l’objectiu de completar la seva primera clàssica de vuit, i que han resolt amb absoluta comoditat. Un vano de cinc primer, i un pilar de 4 tot seguit ha tancat l’actuació dels bandarres.

TDE7

La setmana que ve totes tres colles tenen compromisos de nivell, Barcelona i Gràcia es tornar a trobar, en aquesta ocasió al barri del Clot, juntament amb els Castellers de Sabadell, amb previsió de castells de nou per part de totes tres colles. I al barri del Poble Sec tindrà lloc la diada dels bandarres amb l’opció de la clàssica de vuit dels poble sequins, i amb la presència de colles que també tenen coses a dir: Castellers de la Sagrada Família, Al·lots de Llevant i Castellers d’Esparreguera.

Fotos: @Castellística

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.