Dissabte, 23 octubre 2021

Dissabte es presenta el documental ‘Història d’una plaça. De la Moixiganga als Moixiganguers’

|

- Publicitat -

“Història d’una plaça, de la Moixiganga als Moixiganguers” és un documental dels Moixiganguers d’Igualada que, en motiu del vintè aniversari de la colla, retrata la importància castellera de la plaça d’Igualada. Una trajectòria que comença a la primera meitat del segle XIX amb la moixiganga i continua amb la presència de les principals colles castelleres de Catalunya, com la Vella dels Xiquets de Valls, els Nens del Vendrell, els Castellers de Vilafranca, la Joves Xiquets de Valls, els Xiquets de Reus o la Jove de Tarragona, entre d’altres.

Els Moixiganguers d’Igualada neixen l’any 1995, coincidint amb un auge de colles a tot el país, però ho fan recollint aquesta important trajectòria castellera i el fort interès que desperta, des de l’època de la moixiganga, a la ciutat.

Per construir aquest recorregut històric, el documental entrevista personatges emblemàtics del món casteller: Francesc Piñas (CVXV), Marcel·lí Guixens (Nens del Vendrell), Lluís Lirón i Josep Maria Pallarès (CJXV) i Eloi Mirallès i Josep Galofré (Castellers de Vilafranca); també l’historiador especialitzat en patrimoni festiu, Daniel Vilarrúbias, i Marcel·lí J. Valls, un dels fundadors dels Moixiganguers i dinamitzador casteller de la ciutat.

El documental s’estrenarà el proper dissabte 20 de juny a les 19h a l’Espai Cívic Centre d’Igualada.

documental

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.