Una delegació dels Castellers de Vilafranca viatjarà a Xile

0
470

Una delegació de dos membres dels Castellers de Vilafranca ha viatjat fins a Xile per consolidar la bona relació que els vilafranquins tenen amb els Castellers de Lo Prado (una colla que, precisament, va néixer a través dels Verds). Els representants que s’han desplaçat fins Sud-amèrica són el sots-cap de colla Ignasi Pérez ‘Xaio’ i Arnau Cobo, cap de pinyes dels Castellers de Vilafranca. L’estada a Xile servirà perquè els Castellers de Lo Prado resolguin els dubtes tècnics que tinguin i puguin millorar aspectes d’organització.

A més a més, la delegació també permetrà constatar el projecte social que desenvolupa la colla sud-americana, pionera en aquest àmbit. Més enllà de les fites castelleres, els Castellers de Lo Prado tenen un objectiu d’integració social en una de les zones més desafavorides del país. Gràcies a la col·laboració amb els Castellers de Vilafranca, la colla de Lo Prado ha esdevingut un vincle que promou l’educació dels més petits i la possibilitat que els nens exclosos de la societat s’hi puguin reincorporar a través de la pràctica castellera. Aquesta integració és possible gràcies a la implicació de les escoles i instituts que fan servir els castells com a element dinamitzador.

A diferència d’altres projectes internacionals, els Castellers de Lo Prado no tenen com a objectiu aconseguir grans castells, sinó permetre la integració social de tots aquells qui conformen la colla. De fet, el viatge d’aquesta delegació s’emmarca en un projecte de col·laboració solidària entre l’Ajuntament de Vilafranca i la Municipalidad de Lo Prado.

xile

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.