Setmanari digital i casteller

Dimecres, 25 maig 2022

Consagrats als castells de 8

|

- Publicitat -

A l’actuació de vigílies del dissabte descarregaven el seu sisè 3 de 8 de la temporada (i del seu historial), acompanyat del 4 de 7 i el 5 de 7, en una actuació amb els Castellers de Rubí, que tot i no comptar amb gaire efectius van poder descarregar 3 castells de 6

Nacho Ferrer | Sant Cugat del Vallès
El diumenge es presentava com la gran fita a assolir, descarregar la tripleta de 8 a Sant Cugat, objectiu que haurien intentat prèviament fins a dues vegades a la plaça Octavià però sense èxit complet. Acompanyats dels Sagals d’Osona i els Castellers de Badalona, els Castellers de Sant Cugat obrien rondes amb el 3 de 8, castell que descarregaven per primer cop el 15 de setembre d’aquest mateix any. Amb tota la feina feta als assajos i la consciència de tenir un castell dominat, el denominat “pare dels castells” verd collserola va pujar ferm i segur fins a la carregada; en fer l’aleta, petites deformacions als pisos inferiors van fer que el castell s’hagués de treballar un xic, alhora que es demostrava la solvència assolida en aquesta construcció, descarregant el seu setè 3 de 8 en només 2 mesos. A segona ronda van anar a buscar el seu plat fort de la jornada, el 2 de 8 amb folre. Després d’un intent al juny i quedar en carregat per molt poc a Tarragona dues setmanes abans, i havent-lo descarregat a Vilafranca el passat 27 d’octubre, els de la camisa verda es prenien la seva primera estructura folrada amb la seguretat de qui l’ha assajat a consciència durant tot l’any. El castell es va treballar de valent des dels instants previs a la carregada, quan tots els pisos folre inclòs van començar a patir un xic de nervis. Passada l’aleta, el tremolí es va generalitzar i la descarregada va tenir un punt d’èpica que es va salvar amb la tensió i punt de força que dóna tenir els castellers convençuts. Celebració sonada a la descarregada del segon 2 de 8 amb folre d’aquest any, quart de la història, que va donar pas al darrer castell dels gausacs aquesta temporada, el 4 de 8. El carro gros de Sant Cugat va pujar prou ferm de mides fins a l’aleta, moment en què va començar a deformar-se degut a un excés de lentitud a la baixada tant de canalla com el pis de quints, el que va fer patir en excés els pisos inferiors. Amb el 4 de 8 descarregat, els Castellers de Sant Cugat assolien per primera vegada tres castells de vuit en plaça pròpia. Amb dos pilars de 5 tancaven la seva millor temporada de la història, superant any rere any l’anterior des del 2009, amb fins a 20 aletes de 8 pisos, el doble que tot l’any passat, amb 18 castells de 8 descarregats.

2d8fmagalimaymo
Els Gausacs coronen el 2de8 amb folre descarregat a la seva diada (Foto Magalí Maymó)
El segon torn era pels Sagals d’Osona, que després de no completar els ambiciosos objectius de la seva diada de la colla la setmana passada a Centelles, es plantaven a Sant Cugat tancant una bona temporada amb el 3 i el 4 de 8 descarregats i dos intents desmuntats de 2 de 8 amb folre, que podrien reeixir finalment aviat. A primera ronda, descarregaven el 4 de 7, una estructura que va anar un xic lenta però que no va suposar cap problema pels de la Plana de Vic. A segona ronda, demostraven un gran domini del 2 de 7, castell que van descarregar amb solvència, apamat a tots els pisos i excel·lent execució, donant a entendre que no li cal molt més per pujar-lo un pis més. A tercera ronda i tancant la seva actuació, descarregaven el 3 de 7, estructura que van alçar amb la tranquil·litat de qui n’ha descarregat quatre de 8 pisos aquest any.
Els Castellers de Badalona tancaven rondes amb una actuació ‘balsàmica’ prèvia a la seva diada la setmana vinent. Amb un 4 de 7 descarregat amb molta seguretat i fermesa, obrien la seva actuació que seguiria amb un intent desmuntat de 4 de 7 amb agulla, sorprenent si més no per les bones mides que presentava. La indecisió de la canalla es va tornar a fer palesa quan a la repetició el mateix castell va pujar un xic lent i remenat, patit a la sortida del tronc que va descobrir un pilar treballat però segur. Amb el 4 de 7 amb agulla descarregat, van passar al 3 de 6 amb agulla descarregat, castell que haurien volgut fer d’un pis més però degut a algunes baixes no van poder plantejar. Així doncs, els Micacos es planten ara a la seva setmana de diada amb els castells de 7 consolidats altra vegada i amb molt bona projecció.
Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.