Compte enrere pel Concurs; assajos i actuacions de les colles aspirants a guanyar

Les actuacions, però sobretot els assajos pendents abans d’arribar a la cita del Concurs de Castells de diumenge, seran claus per enllestir els programes de les colles candidates a guanyar. Seran les que provin les construccions més complexes i les que requeriran més gent. Algunes formacions, a més, tenen necessitats a l’hora de fer retocs als seus troncs a causa d’algunes baixes i els propers dies seran decisius.

   

Encetada la recta final per arribar al Concurs de Castells de Tarragona, aquesta és l’agenda de les colles favorites per alçar el trofeu de guanyadors:

Colla Vella dels Xiquets de Valls

 

La Colla Vella dels Xiquets de Valls té només una actuació pendent a plaça abans del certamen tarragoní. El proper 30 de setembre actua a Lleida, on l’any passat va elevar la categoria de gamma extra en una Paeria que enguany també inclou al cartell a la rival Colla Joves, a més dels Capgrossos de Mataró i la colla amfitriona. Serà una compromís important perquè possiblement voldrà revalidar la gamma extra i enlairar castells en clau Concurs, amb alineacions renovades definitives. On ha de treure més rendiment, doncs, serà en els assajos especials. A banda dels dies habituals (dilluns, dimecres i divendres), els rosats es tancaran aquest dissabte 22 de setembre al seu local, a partir de les 18h, on volen aconseguir el màxim gent possible.

Castellers de Vilafranca

Sense participar enguany a la Diada de la Mercè d’aquest diumenge a Barcelona, finalment als vilafranquins els resta el calendari menys exigent. Com la Vella, tampoc actua aquest cap de setmana però dissabte 22, a les 18h, també assajarà de manera extraordinària, on vol reunir el màxim suport de l’afició. A més, celebren una nova edició del Fòrum Ramonet, amb una tertúlia prèvia al voltant del Concurs del 1998 que comptarà amb alguns dels seus protagonistes.
El següent cap de setmana actuaran per partida doble; dissabte 29 a la tarda, al Prat del Llobregat, i l’endemà a Vilafranca per celebrar el seu patró, Sant Miquel. En aquestes cites es preveuen castells de 9 bàsics i la torre de 9 emmanillada, com a molt. A més, han afegit un assaig setmanal més on convoquen especialment als membres del tronc, tots els dijous fins al Concurs.

Colla Joves Xiquets de Valls

Els vermells sí que actuen a la Mercè diumenge vinent, al costat dels Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona, i com ja hem dit, l’altre cap de setmana ho farà a Lleida. Seran places, sobretot la d’aquest diumenge, on no descartarien la gamma extra en forma de 2de8 o 5de9f en funció dels resultats als assajos, tal com va reconèixer el seu cap de colla a l’acabar l’actuació de dissabte passat a Altafulla. Els vermells també convoquen un assaig extraordinari pel proper 29 de setembre, de moment programat per la tarda.

Colla Jove Xiquets de Tarragona

Els d’Aleix Bordas encaren aquests dies part de les grans cites del seu calendari, diumenge passat amb el Primer Diumenge de Festes i el diumenge vinent, dia 23, a la Diada local de Santa Tecla. En la primera de les diades de la seva festa major van patir la caiguda del 5de9f, que només van carregar, i que va provocar una baixa destacada. Per tant, els castells que puguin dur diumenge a la plaça de la Font dependran dels assajos d’aquest dimarts i divendres. L’endemà dilluns també actuarà a la Mercè local amb les tradicionals dues rondes i el pilar caminant posterior, i ja no actuaran fins el dia del certamen. Acabada la festa major tindran 4 assajos per enllestir el Concurs, divendres 28 i els dies 2, 4 i 5 d’octubre a l’hora habitutal.

 

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here