Dimecres, 23 Octubre 2019

Comencen les obres de l’última fase del Museu Casteller

La inversió s’enfila als 1,66 milions d’euros

Aquesta setmana han començat les obres de l’última fase del projecte de Món Casteller – Museu Casteller de Catalunya, que es construeix a Valls. Els treballs s’han iniciat a l’exterior de l’edifici, en concret amb la part corresponent a l’obra civil prevista en el projecte, però ben aviat començarà també la instal·lació de tota la museografia a l’interior del futur equipament. Les obres, que suposen una inversió d’1,66 milions d’euros, permetran completar aquest equipament cultural i turístic que s’ha aixecat a la plaça del Blat de Valls, i que està impulsat per la Generalitat, la Diputació, l’Ajuntament i la Coordinadora de Colles Castelleres.
Els treballs que han començat aquesta setmana contemplen el subministrament i instal·lació completa de tota la museografia dissenyada per l’escenògraf i museògraf Ignasi Cristià, a més de les obres d’adequació inherents de l’edifici del Museu Casteller, obra de l’arquitecte Dani Freixes.

Croquis executarà el museogràfic del Museu Casteller amb la participació de BTM Sound, per a tot l’equipament audiovisual, d’il·luminació i escenogràfic, i de la constructora Eurocatalana, que farà les obres d’acoblament o d’adequació de l’edifici al projecte museogràfic.

   

La proposta de Cristià, guanyador del concurs d’idees, sobresurt per la utilització d’audiovisuals i muntatges immersius i sensorials que permetran fer sentir les emocions i valors de tot el que envolta el fet casteller.

Cal recordar que aquestes obres s’han licitat dues vegades després que l’adjudicatària inicial hi renunciés a finals de 2017. L’Ajuntament va haver d’obrir un nou procés i el setembre passat va adjudicar definitivament els treballs que ara comencen a la UTE formada per Croquis, BTM Sound i Eurocatalana Obres i Serveis.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

Emoció, tàctica, tècnica

Article d'opinió de Jordi Andreu

Maltractem el 2

Article d'opinió de Jordi Andreu