El Cepac organitza una jornada de reflexió del món casteller des d’una perspectiva de gènere

0
462

Ho han tingut fàcil les dones per ocupar càrrecs de responsabilitat? Quina tipologia ténen les colles on una dona ha estat cap de colla o presidenta? A partir d’aquestes i altres qüestions s’ha realitzat l’estudi “El paper de les dones a les estructures de poder de les colles castelleres” que el CEPAC (Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells) i l’Observatori per la Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili han dut a terme de forma conjunta per encàrrec de l’Ajuntament de Tarragona.

Els resultats d’aquest estudi es presentaran durant una jornada de reflexió del món casteller des d’una perspectiva de gènere organitzada pel CEPAC, que se celebrarà el pròxim 10 de març a les 10h del matí a l’Antiga Audiència de Tarragona (pl. del Pallol, 3). La presentació anirà a càrrec de tres dels quatre autors de l’estudi; Guillermo Soler, periodista i antropòleg, membre del CEPAC, Anna Sánchez Aragón, periodista i Agent d’Igualtat i Raquel Sans, periodista i membre del CEPAC.

La segona part de la jornada estarà protagonitzada pel testimoni de tres castelleres que han tingut càrrecs destacats en les seves respectives formacions: l’Eva Baró, cap de colla dels Castellers de Barcelona les temporades 2007 i 2008; Aina Mallol, cap de colla dels Xicots de Vilafranca entre 2012 i 2016; i Ester Oriol, presidenta dels Castellers de Sants entre 2012 i 2016. Totes tres explicaran les seves experiències en una entrevista a càrrec de la periodista tarragonina Cinta Olivan.

L’entrada a la jornada és oberta i no és necessària la inscripció prèvia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.