Dimecres, 29 setembre 2021

Catarsi de vuit pisos a l’aniversari dels Saballuts

|

- Publicitat -

Nacho Ferrer | Sabadell

La diada d’aniversari dels Saballuts ha servit aquest diumenge per treure totes les espines clavades que les colles que s’hi reunien i han arrossegat les darreres setmanes. Els Castellers de Sabadell, els Marrecs de Salt i els Castellers de Sant Cugat han sortit de la plaça de Sant Roc amb tots els objectius que s’havien fixat acomplerts.

Els Castellers de Sabadell celebraven els seus 19 anys amb l’objectiu d’una diada de recuperació definitiva de tota la seva gamma de castells. Com a amfitrions, han obert rondes i a la primera han aixecat la seva carta de presentació, descarregant un 3 de 8 que ha demostrat molta confiança i fermesa, un castell al qual els mateixos saballuts consideren que li comença a faltar un pis més. A segona ronda tocava fer que la caiguda de 4 de 8 la setmana anterior quedés en anècdota, i han descarregat el cinquè 4 de 8 de l’any amb més nervi que problemes, tot i que s’ha mostrat segur en tot moment. A tercera ronda arribava l’estrena de la jornada, quan els sabadellencs han descarregat el seu primer 2 de 7 de l’any. Tot i que és un castell que tindrien dominat, l’estructura ha mantingut molt bé la forma fins que a la descarregada el castell ha patit molt del pis de terços, que s’han acabat estirat bastant. Amb aquest 2 de 7, els Saballuts recuperen tota la gamma de castells de l’any anterior.

Els Castellers de Sant Cugat actuaven en segona ronda amb les intencions de repetir l’actuació de Mataró de la setmana anterior. Amb l’objectiu de descarregar el segon castell de 8 de l’any, i altre cop fora de casa, els Gausacs han iniciat l’actuació amb el 2 de 7, castell que ha demostrat altre cop ser el seu vaixell insígnia, tot i petits tremolors típics d’aquesta estructura. A segona ronda, els de Collserola han atacat el seu sostre de la diada, el 4 de 8, castell que han desmuntat amb acotxador col·locant-se en un primer intent, degut a males quadratures a nivell de pinya i segons i a una pujada massa lenta que ha deformat massa el castell. Tot i això la confiança en l’estructura s’ha fet palesa quan a la repetició l’han pogut descarregar per segon cop aquesta temporada, amb alguns nervis que han fet patir més moviment de l’habitual, però demostrant que el castell està ben treballat i que els canvis a tronc tenen bons efectes. A tercera ronda han descarregat el tercer 7 de 7 de l’any, castell que ha pujat un xic deformat des de segons però que ha anat guanyant bona forma a mida que s’hi sumaven pisos.

Per la seva banda, els  Marrecs de Salt van sortir de Mataró la setmana anterior amb dos intents desmuntats de 4 de 8, el que obligava als gironins a rescabalar-se. Els de Salt han intentat el 5 de 7, el 4 de 8 i el 2 de 7, castells que han descarregat amb absoluta tranquil·litat i fermesa. Tots els castells han pujat molt parats i segurs, exagerat en el cas del 5 de 7. El 4 de 8 ha demostrat que els intents de la setmana passada són pura anècdota, castell que han descarregat al primer intent amb un lleuger tremolor  que no ha generat cap dificultat. A tercera ronda els de la camisa blava han tornat a fer gal·la de confiança i seguretat amb un 2 de 7 molt parat. L’actuació dels Marrecs ha sigut un autèntic delit pels amant dels castells ben fets.

Una diada castellera ràpida i atractiva en una no massa plena plaça de Sant Roc de Sabadell, on totes les colles poden sortir ben contentes. Els Castellers de Sabadell poden encarar ja les seves fites superiors un cop descarregat el 2 de 7, castell que no trigaran massa a folrar, així com també pujarien aviat un pis més el 5 de 7. El 3 de 8 d’avui serveix també per fer somniar la colla vallesana en una Festa Major amb un castell de nou pisos. Els Castellers de Sant Cugat han tornat a treure un castell de 8 fora de casa, demostrant una bona forma i bon esperit de cara a la seva festa major a finals de mes amb fins a 3 castells de 8 i els Marrecs segueixen donant lliçons de creixement apostant per una execució molt acurada dels castells amb què atacar i repetir les fites de l’any anterior amb molta seguretat.

Foto: @castellistica

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.