Dimecres, 16 Octubre 2019

Castells i independència en una televisió alemanya

22.08.2014
Josep Torreño
Amb imatges castelleres el vídeo acaba dient que  “es pot aconseguir l’impossible, inclús la independència”

[dropcap]L[/dropcap]a televisió pública alemanya va emetre  un reportatge que vincula la independència i el fet casteller com una de les màximes expressions festives de Catalunya. El reportatge està centrat en els Castellers de Berga i en un dels seus fundadors, Xavi Torrabadella.

El suport de l’entrenador del Bayern de Munich, Josep Guardiola, a la campanya Catalans want to vote, on es van aixecar castells en diferents ciutats d’Europa pel dret a decidir, va despertar l’interès per aquesta peça titulada ‘Espanya i el somni català’. Un equip del programa WeltSpiegel es va desplaçar a la capital del Berguedà, on va fer el seguiment a Torrebadella a més d’entrevistar-se amb l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, i al regidor del Partit Popular Joan Antoni López. En el reportatge capta les sensacions dels protagonistes de cara a la Consulta del proper 9 de novembre.

   

A més dels castells, també es poden veure imatges d’altres manifestacions, com  l’Aplec del Pi de les Tres Branques i l’assaig de la V humana per iniciativa de l’Assemblea Nacional del Berguedà dut a terme al matix Aplec. El vídeo acaba amb imatges castelleres per acabar dient que són un simbol per als catalans i que es pot aconseguir l’impossible, inclús la independència.
Fins ara circulava la versió alemanya del vídeo però també s’ha publicat una versió en castellà.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

Maltractem el 2

Article d'opinió de Jordi Andreu

10 adjectius pel Sant Fèlix 2019

Article de Cugat Comas