Diumenge, 25 Agost 2019

Castells de 8 al Fort Pienc

Ahir diumenge a Barcelona, al Fort Pienc, hi van actuar els castellers de la Sagrada Família, els Xicots de Vilafranca i els Moixiganguers d’Igualada a una plaça a on la calor i el sol feia que els espectadors busquessin l’ombra de sota els arbres i els castellers estiguessin sols en el bell mig de la plaça

Toni Guix | Barcelona

   

Els primers de començar ronda van ser els de la Sagrada Família, a on van tenir una jornada plàcida tot descarregant una torre de set, el 7de7 i el 5de7, uns castells molt tranquils, amb bones mides i sense cap mena de complicació, l’única ensopegada del dia va ser en el pilar de comiat quan els hi va quedar en carregat el pilar de 5 aixecat per sota, un pilar que anava prou bé però que es va complicar a l’última aixecada que varen tardar massa i això va fer que caigues al cap de poc de coronar-lo.

2de7 safa
La torre de 7 dels Castellers de la Sagrada Família (Foto Alfons Gonzàlez)

Els segons en actuar van ser els Xicots de Vilafranca tot fent un 3de8 molt bellugadís i treballat a la pujada però que el van saber defensar fins al final per poder-lo descarregar. A segona ronda un 4de8 amb bones mides, però també amb un bellugueig constant tot i que sense fer perillar el castell. A destacar que tant el 3 com el 4 eren força lleugers als pisos de quarts-quints. Es van acomiadar amb un tranquil 5de7 i un pilar de 5.

Els Moixiganguers d’Igualada, que venien el dia anterior de fer la clàssica a Valls, per la diada del pati, van optar per continuar rodar un 5de7 lleuger que aquest any el volen alçar un pis més i que no els hi va comportar cap mena de problema. A continuació van oferir el segon 4de8 del cap de setman, on a la baixada un rengla es va estirar més del compte, fet que va provocar haver-lo de treballar una mica més de l’habitual. Per acabar un 4de7 amb l’agulla que a primeres instàncies van haver de desmuntar amb dosos col·locats ja que s’havia deformat molt l’estructura del quatre, tot i que a la repetició no va suposar cap problema.

A dalt, 3de8 dels Xicots de Vilafranca i el segon 4de8 del cap de setmana pels Moixiganguers d’Igualada (Fotos Pau Corcelles)

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

La contrareforma

Article d'opinió de Cugat Comas

Assessora, que alguna cosa queda!

Article d'opinió de Josep Almirall