Dissabte, 6 juny 2020

Canvis en la dinàmica del sorteig de la Diada de Sant Fèlix, que se celebrarà el pròxim 20 d’agost

|

El sorteig de la Diada de Sant Fèlix canvia de dinàmica i aposta perquè a partir d’ara l’ordre de sortida sigui rotatòria. El cap de colla que obtingui la bola amb el número u serà l’encarregada d’obrir l’actuació, a diferència de les darreres edicions en què escollia en quin ordre volia actuar. A més, la combinatòria resultant en l’ordre d’actuació del Sant Fèlix d’enguany quedarà exclosa de les possibles combinacions pel 2020. És a dir, la colla que obri la jornada enguany no ho farà l’any vinent. Aquesta mesura s’ha consensuat amb les quatre colles participants, els Administradors de la Festa Major de Vilafranca 2019 i Jordi Bertran, Cap de Plaça.

El sorteig se celebrarà el pròxim dimarts 20 d’agost a la sala d’actes del Vinseum a partir de les 7 de la tarda, i estarà presentat, com ja és habitual, pel cronista casteller de Ràdio i Televisió de Vilafranca, Pep Ribes.

Novetats en la Diada

Publicitat

Els administradors també han anunciat que les colles hauran de situar els seus castells el més aprop que sigui possible a la façana de l’ajuntament, amb l’objectiu de facilitar la visió del públic situat al carrer de la Cort. Així mateix, les formacions ubicades en els extrems de la plaça facilitaran el moviment de castellers des de dins cap a enfora sempre que sigui necessari.

Finalment, també dins la pròpia actuació a plaça, en cas de dubte sobre si un castell ha estat completat, el cap de plaça i el cap de colla es reuniran per comunicar-ne el resultat.

Festa Major igualitària sense sexisme

Però la jornada també té el seu epíleg amb la presència de centenars de castelleres i castellers com a espectadors de la processó del vespre i en les actuacions musicals de la nit. En aquest sentit, les quatre colles castelleres s’adhereixen a les mesures per una Festa Major igualitària sense sexisme, amb especial conscienciació per evitar agressions sexistes com les produïdes el 2018 al pas de la processó de Sant Fèlix pel carrer de la Palma.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.