Setmanari digtal

Divendres, 12 de agost del 2022

Aprovada la nova imatge gràfica dels Castellers de Vilafranca

|

- Publicitat -

Progressivament s’incorporarà a les camises de la colla

La nova imatge gràfica ja es va presentar en públic fa uns mesos però calia l’aprovació dels seus socis i castellers en l’Assembla anual del passat 10 de febrer, que finalment van recolzar per majoria absoluta. Es tracta d’un redisseny de l’imatge creada per Manel Baró el 1948 i que amb el temps van adoptar com a escut oficial.

Amb l’ajuda d’una empresa professional de disseny, s’ha fet evolucionar la imatge anterior per aconseguir comunicar els valors actuals dels Castellers de Vilafranca, sense renunciar a la tradició històrica de la colla.

Publicitat

Un dels handicaps de l’escut dels Castellers de Vilafranca era que estava ancorat a l’estètica del moment concret en què es va crear -durant el franquisme- i ha anat perdent qualitat de reproducció fins al punt que es va decidir crear un símbol aliè a l’escut (el logotip de l’asterisc). Segons Bildi Grafiks, els encarregats de l’actualització, aquest símbol no “sumava” en la comunicació de la colla. Per tant, la solució era que el símbol i l’escut transmetessin el mateix.

Així doncs, es tracta d’una estilització de l’escut, modernitzant la imatge antiga que transmetia l’anterior, eliminant les blondes superiors i inferiors i dignificant, per exemple, el campanar de Santa Maria. S’ha donat mes potencia al pilar per destacar-lo i fer-lo més contundent i, a més a més, l’actualització inclou el casc de l’enxaneta com un element normalitzat en el context actual del món casteller.

Amb l’actualització de la imatge gràfica, els Castellers de Vilafranca aconseguiran unificar-la i millorar-ne la identificació, establint variants segons cada necessitat, suport o tècnica de reproducció. L’actualització de l’escut, per tant, també implicarà que, progressivament, s’incorpori a les camises de la colla.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.