Així serà el nou sorteig de l’ordre d’actuació de Sant Fèlix

0
573

Josep Torreño

Una de les principals novetats que estrenarà la diada de Sant Fèlix d’enguany serà el sorteig de l’ordre d’actuació, ja que només se sortejarà el de la colla que obri la jornada. A partir d’aqui no hi haurà factor sorpresa, ja que l’ordre de la resta de colles serà altern i depenent de la situació de cada colla a la plaça. Amb aquesta nova mesura es vol evitar que no coincideixi el torn de les dues colles situades una al costat de l’altre per facilitar el muntatge de les pinyes i també per guanyar temps.

El sorteig de l’ordre d’actuació se celebrarà el proper dimarts 16 d’agost al VINSEUM, presentat per Pep Ribes i amb Francesc Moreno “Melilla” com a mà innocent. Es col·locaran els quatre números en un bombo, de l’1 al 4, la colla que tregui el número 1 és la que tria l’ordre en què actua. En funció d’aquest número d’ordre en el que vulgui actuar la colla que ha triat, s’aplicarà un dels quatre ordres següents, configurats a partir de l’alterança de posicions de les colles que es denominen per lletres i que contemplen totes les combinacions:

A-C-B-D / B-D-A-C / C-A-D-B / D-B-C-A

A= Colla Joves Xiquets de Valls B= Minyons de Terrassa C= Castelers de Vilafranca D= Colla Vella dels Xiquets de Valls

Mirant a l’Ajuntament la posició A és la situada a l’esquerra, i la D a la dreta. Mai no coincideixen dues colles ubicades en les posicions A-B, ni C-D.

L’ordre sempre serà el mateix

Un cop conegut l’ordre d’actuació sempre se seguirà el mateix ordre. Un intent desmuntat tindrà la consideració de ronda realitzada, i una colla podrà desmuntar un peu en cada ronda, inclosa la de pilars. El següent peu se’l considerarà com a ronda realitzada, amb independència que hagin sonat gralles o que es desmunti la construcció.
Per agilitzar la diada i evitar temps morts entre castell i castell, mentre una colla actua, la següent prepararà la seva construcció, posant el pis de segons a partir que s’hagi descarregat el castell anterior.
En cas de caiguda, el Cap de Plaça verificarà si és necessària l’atenció sanitària i podrà indicar que no comenci cap castell fins que s’hagi recuperat la normalitat.
La ronda de pilars, sempre que sigui de 6 o superior seguirà el mateix ordre d’actuació, és a dir, que no l’iniciarà el pilar superior, com és de costum.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.