Dissabte, 27 novembre 2021

Aina Mallol: “Cal ser conscients de tot el que hem fet enguany”

|

- Publicitat -

La cap de colla i la presidenta dels Xicots de Vilafranca fan valoració d’una temporada extraordinària

Les dues responsables de la Junta dels Xicots de Vilafranca, la cap de colla Aina Mallol, i la presidenta, Esther Vicente, han valorat molt satisfactòriament la temporada castellera que tot just acaba. La fins ara responsable de la tècnica, Aina Mallol, que ja ha anunciat que deixa d’estar al capdavant de la colla, ha afirmat que fer balanç permet “ser conscients de tot el que hem fet enguany, un any molt ric en molts aspectes”.

Publicitat

Mallol ha ressaltat “tres puntes” en aquesta temporada. La primera, quan es va conquerir el principal repte de l’any, descarregar el 3 de 9 amb folre. La segona, la victòria al Concurs de Tarragona, que ha significat un nou impuls per a la colla; finalment, carregar el 4 de 9 amb folre, un castell que no ha entrat en els plans de l’equip tècnic fins a final de temporada, fruit de la confluència de dos factors: disposar d’un magnífic tronc de 4 de 8 i l’increment notable de camises vermelles. Durant l’any els Xicots han lliurat 80 camises a nous membres que han assistit regularment a assaigs i actuacions.

La cap de colla parla de “moltes altres petites victòries” quan es refereix als rècords de xifres que han constatat la consolidació dels castells de 8. “Abans del Concurs assolíem una dada brutal, el rècord de castells de 8 bàsics en una temporada”, recorda. De fet, els Xicots acaben l’any amb vint-i-set 3 de 8 i vint-i-sis 4 de 8 descarregats, nou torres de 8 amb folre descarregades, i dos 5 de 8 carregats i un de descarregat, a més a més dels tres castells de 9.

La progressió de la colla, afirma Aina Mallol, ha estat exponencial. Només cal veure les dades de l’any 2012, la seva primera temporada al capdavant, en què es van assolir dotze castells de 8. Amb tot aquest bagatge, Mallol considera que és un bon moment per deixar el relleu a un nou o nova cap de colla, després que ella n’hagi exercit les cinc últimes temporades.

Primer 3de9f descarregat dels Xicots durant la vigília de Sant Fèlix (Foto Cristian Muñoz)
Primer 3de9f descarregat dels Xicots durant la vigília de Sant Fèlix (Foto Cristian Muñoz)

Colla en creixement

Els èxits dels Xicots el 2016 no només es valoren des del punt de vista casteller, sinó també des de l’àmbit social, tot i que estan molt relacionats. La presidenta Esther Vicente recorda que l’any va començar amb novetats que han tingut molt bona acollida, com el nou logotip, la web i la campanya per augmentar els Amics dels Xicots, que s’han aconseguit doblar.

Així mateix, “veient el ritme de la tècnica, vam tenir clar que calia millorar les condicions del local”, explica Vicente. D’aquí ha sorgit la campanya de micromecenatge “Cupula’ns” per canviar la cúpula de Cal Noi-Noi i que ha superat els 4.500 euros previstos (se n’han recollit 5.125 en total). Igualment, la presidenta ressalta la importància dels patrocinadors que han acompanyat la colla enguany. Des de la Junta dels Xicots es dóna les gràcies a les empreses i persones que han contribuït aquesta temporada en el creixement de la colla. “Si  podem mantenir aquest suport els propers dos anys, continuarem creixent així”, afirma Esther Vicente.

Darreres activitats de l’any

Els Xicots tenen aquest cap de setmana els darrers compromisos castellers. Dissabte a la tarda actuen a la diada dels Castellers de les Gavarres, a Caldes de Malavella, mentre que diumenge al matí participen a les activitats per la Marató de TV3 que organitza Bodegues Torres. El dissabte 26 de novembre se celebra el sopar anual de la colla i es preveu que l’assemblea de l’entitat tingui lloc a principis d’any que ve. El 2017, justament, els Xicots de Vilafranca compliran 35 anys i ja es preveuen actes per commemorar-ho.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.