Dimarts, 26 maig 2020

A la venda un nou volum de l’Encliclopèdia castellera

Cossetània Edicions ha publicat el tercer volum de l’Enciclopèdia castellera, dedicat a la tècnica i ciència, i que precedeix els dos primers a la història del fet casteller, des dels antecedents fins l’any 2016.

Pel que fa a la tècnica, aquest capítol aclareix conceptes bàsics (tipus de castells, tècnica de bastiment parts del castell…), i també explica els canvis tècnics que hi ha hagut al
llarg de la història, descriu les característiques de cada construcció, aborda la
complexa qüestió del valor dels castells i explica com treballa la direcció tècnica d’una colla. Quant al segon capítol, està dedicat als aspectes científics inherents a la pràctica castellera: quant pesen i quant fan d’alçada els castells?, com cauen els castells?, la sinistralitat (gravetat de les lesions), les mesures de protecció (activa i passiva), la fisiologia del casteller i unes previsions de futur.

   

Dirigida pel filòleg i periodista casteller Xavier Brotons, l’Enciclopèdia compta amb l’aportació d’especialistes en cadascun dels diferents àmbits del fenòmen casteller. Al tercer volum els autors són Raquel Sans, Jordi Andreu, Jaume Rosset, Xavier Brotons, Joan Boronat, Pere Ferrando i Eduard Jiménez, amb il·lustracions de Joan Pol.

La voluntat de l’Enciclopèdia Castellera va néixer amb la voluntat de recopilar i actualitzar tota la informació sobre els castells i així esdevenir-ne una obra de referència,
gràcies també als estudiosos que han anat sorgint sobre les diferents matèries.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.