Divendres, 14 maig 2021

9 de 8 malva i pilar de set vermell a Les Corts

|

- Publicitat -
12.10.2014
Jordi Planas | Barcelona
Els Minyons de Terrassa han descarregat per primer cop a la Plaça Comas de Les Corts un castell superior a la gamma bàsica de nou: el nou de vuit. La Festa Major del barri barceloní ha estat escenari també d’un històric pilar de set amb folre dels Castellers de Barcelona. Els vermells han descarregat també el tres de nou amb folre en una diada on el quatre de vuit s’ha resistit en dues ocasions als Sagals d’Osona.

[dropcap]E[/dropcap]ls Minyons de Terrassa han completat aquest migdia a la Plaça Comas de Les Corts una diada brillant. Els malves han sortit amb el tres de nou amb folre, que volen pujar un pis d’aquí dues setmanes a la diada de Sant Narcís a Girona. El castell s’ha mantingut impecable en tot moment, i ha permès als terrassencs atacar el segon castell de la jornada: el quatre de nou amb folre. Més dinàmic que el tres, em castell ha mostrat seguretat, i els Minyons han començat a mirar a la tercera ronda. El nou de vuit, primer castell superior al tres de nou amb folre que es veu davant la seu del districte de Les Corts, ha estat el castell escollit pels vallesans per tancar l’actuació. Gairebé amb la mateixa confiança i tranquil•litat amb què assolien el tres de nou amb folre, els malves han sumat el sisè nou de vuit de la temporada.

Brillant ha estat també l’actuació dels Castellers de Barcelona. La Festa Major de Les Corts ha estat sempre una data senyalada al calendari dels vermells. La Plaça Joan Comas va ser escenari el 2003 d’un dels primers tresos de nou amb folre descarregats dels barcelonins, i l’any passat van tornar a fer-hi el mateix castell. La colla degana de la ciutat ha estat al nivell de la plaça, i ha completat quatre de vuit amb agulla, cinc de vuit i tres de nou amb folre. El tres folrat, tercer consecutiu que descarreguen, sembla mostrar cada dia millors símptomes i seguretat. La notícia de la jornada pels vermells, però, ha arribat a la ronda de pilars. El 26 de novembre de l’any 2000, els Castellers de Barcelona carregaven el seu primer pilar de set amb folre. L’any 2009, els barcelonins van provar en diverses ocasions el pilar folrat i el van coronar quatre vegades, un descarregat segons la Colla, envoltat en una gran polèmica. 14 temporades després de la primera aleta, la colla degana de la ciutat ha descarregat el pilar de set amb folre, per fi sense dubtes, i amb un treball èpic dels pilaners durant tota la seva execució.

Els Sagals d’Osona han completat el cinc de set en primera ronda i han topat a la segona amb el quatre de vuit, que han desmuntat en dues ocasions. Els osonencs han tancat l’actuació amb el set de set.

IMG-20141012-WA0009
Pilar de 7 amb folre descarregat pels Castellers de Barcelona (Foto Pau Ninot)

Publicitat

1 comentari

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.