Diumenge, 22 Setembre 2019

4de8 número 500 de la Colla Joves en el Memorial Ramon Barrufet

Josep Torreño | Valls

La Colla Joves Xiquets de Valls va celebrar ahir el segon Memorial Ramon Barrufet, al matí amb una taula rodona sobre qui fou membre de la colla i president d’honor de l’entitat, i a la tarda amb castells. Els vermells han convidat als Moixiganguers d’Igualada i als Castellers de Figueres, en una actuació que s’ha desenvolupat a la Plaça de la Fusta, davant de Cal Blanco, els orígens familiars de Barrufet.

   

La Joves ha obert l’actuació amb un esbelt 2de7 que segueix la línia de la passada temporada i que sembla estar a punt per aixecar-la un pis més, qui sap si el proper diumenge 24 d’abril a Vilanova. En segon torn ha arribat el primer castell de 8 de la temporada, un 4de8 que ha significat el número 500 descarregat dels vallencs des de la refundació, al 1971. En el tronc d’aquest carro gros han pujat els germans Fede i Tomàs Gormaz, a segons i terços respectivament. I és que els dos carismàtics castellers i excaps de colla ja havien pujat en el primer completat de la colla, al 1975, en el pis de dosos i de quints respectivament, construcció on precisament Ramon Barrufet era una de les quatre agulles. Més enllà d’aquest homenatge el castell s’ha dut a terme sense dificultats i per acabar s’han apuntat el 5de7.

Pels Moixiganguers d’Igualada aquest compromís també havia de representar l’estrena del primer castell de 8 de l’any, però haurà d’esperar. Els morats han completat una gran torre de 7 d’inici, sempre sota bon domini i amb sensacions que també apunten a la de 8. Molt semblant a la de la Colla Joves, on destaca pel seu poc pes malgrat tenir una alçada destacada. És la segona del curs i avui ha incorporat l’estrena d’una de les quarts. A la segona ronda han muntat el 4de8 en tres ocasions fins el pis de terços, però no han acabat de trobar la mida bona i finalment l’han aparcat per una altra ocasió. Finalment l’ha substituït el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla en tercera ronda.

Per la seva banda els Castellers de Figueres han plantat sense complicacions el 5de7 com a construcció més destacada, junt amb el 3 i el 4de7, confirmant el bon inici de curs dels de l’Alt Empordà.

Galeria de fotografies

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

10 adjectius pel Sant Fèlix 2019

Article de Cugat Comas

La contrareforma

Article d'opinió de Cugat Comas