El 3de10, protagonista a Terrassa

0
596

Els Minyons signen una gran actuació amb el primer 3de10fm carregat de l’any i completant la torre de 9 i el pilar de 8. La Jove ha coronat el 5de9f i els Castellers signen el primer carro gros

Josep Torreño | Terrassa

Gran exhibició dels Minyons de Terrassa en la festa major més potent que han protagonitzat mai, amb un total de 4 construccions de gamma extra, si sumem el 5de9f carregat en la diada de la vigília i les quatre estrenes més que han segellat avui. El 3de10fm però, s’ha quedat a mitges tot i mostrar molt bones mides. Ha estat el castell escollit per obrir la seva actuació, posant la directa amb un colòs ferm fins a coronar, just en el moment en que han aparegut els nervis i les complicacions en especial en l’encaix de manilles i quarts. Han aconseguit treure el pom de dalt però quan ja baixava el pis de setens s’ha trencat pels pisos inferiors, amb un dels quarts empassant-se. Aquest és el castell de 10 carregat més matiner de la història i el primer que els malves s’anoten en una festa major local.

Els Minyons han seguit el programa establert i han encarat el 2de9fm en segona ronda, que ben aviat ha obligat a treballar el pis de quarts. Els quints han estat magistrals en la defensa del castell, carregat amb suficiència, però complicant-se a la baixada amb unes manilles al límit que han acabat desplaçades. La defensa ha estat èpica fins el final però l’esforç ha valgut la pena per acabar anotant-se la primera del curs. Per la tercera ronda han saldat el deute del 4de9f que els va quedar pendent a Cornellà. El d’avui no ha tingut res a veure i l’han descarregat sense dificultats aparents. Els de Nani Matas han rematat l’actuació amb el pilar de 8 amb folre i manilles, que moments abans de coronar ha patit una rebrincada important. Malgrat tot l’han descarregat confirmant el gran espadat que tenen enguany. Ovació de la plaça per uns Minyons que han redreçat la diada registrant la millor actuació de l’any.

Llegeix també  Folre verd i pilar rosat

Gran paper de la Jove de Tarragona

La Jove de Tarragona es presentava a Terrassa després d’un gran Sant Joan i amb ganes de fer una passa més a Terrassa. Els liles han desplaçat una gentada amb intencions de deixar petjada a la co-capital vallesana amb l’aposta d’avançar un mes i mig el 5de9f dels darrers anys. Però la súper catedral ha pujat renyida en  l’estructura del 3, especialment a la rengla, obligant a treballar el castell durant tota l’execució, i, si bé s’ha coronat amb suficiència, a la baixada s’ha mostrat nerviosa. Sense opció a corregir la posició de terços i quarts del 3, han esgotat el gas quan sortien els sisens i finalment ha acabat cedint. Els tarragonins, que incorporaven diversos canvis respecte els 5 de l’any passat, i que avui tenien alguna baixa destacada,  no deixaven un 5de9 en carregat des de setembre de 2015. Havien iniciat l’actuació amb el quart 3de9f de l’any a més del 4de9f de la tercera ronda, tots dos completats amb molt bones maneres. A manca de pilar important, s’han acomiadat amb cinc pilars simultanis.

Primer carro gros dels Castellers de Terrassa

Els Castellers de Terrassa han estat els encarregats d’obrir la diada amb el 4de8, el gran objectiu del dia. Un carro gros que s’ha mostrat solvent, amb una execució acurada que han sabut mantenir en tot moment que els ha permès completar-lo gairebé a plaer. A continuació també han estrenat la torre de 7, també amb bones mides i ben controlada pel pis de terços, tampoc semblava la primera de l’any. Amb la feina feta, han encarat el 7de7 en tercera ronda a manca de 3de8. La d’avui significa la millor actuació de l’any en una festa major que els ha servit de punt d’inflexió.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.