Diumenge, 19 Gener 2020

Vic podria veure dos castells de 9 aquest diumenge

Josep Torreño

   

Després del gran 3de9f que van completar els Castellers de Sabadell a Barberà del Vallès la colla ha engegat una campanya a les xarxes socials amb l’objectiu de repetir-lo aquest diumenge a Vic. Els de Bea Jiménez volen desplaçar el màxim de gent per fer-lo possible si divendres fan un bon assaig. La seva possible actuació inclouria la torre de 8 amb folre i el 4de8, amb l’intenció de rodar-lo a plaça i pujar-lo un pis més en la tornada de les vacances.

Els Castellers de la Vila de Gràcia tenen doblet aquest cap de setmana, ja que dissabte actuaran a Molins de Rei. El seu viatge a Txèquia amb motiu de l’Adifolk ha restat assajos però el seu cap de colla, Oriol Vilajosana, ja ha anunciat que voldrà portar el millor que pugui. En aquest sentit podrien plantejar-se construcccions com el 7de8 i no es descarta un possible atac sobre el 3de9f. Aquest castell se’ls va resistir a la diada del Camp d’en Grassot amb dos intents desmuntats i l’assaig de divendres seria determinant per veure’n les possibilitats per diumenge. El 2014 i 2016 ja van anotar-se el 3de9f en aquesta mateixa diada.

Els amfitrions Sagals d’Osona arriben en bona forma en un dels seus grans compromisos. Ho fan havent completat el primer 4de8 de l’any, diumenge passat a Centelles, que van afegir al costat del tercer 3de8 del curs. Aquest diumenge podrien signar la primera clàssica de 8 tot i que als assajos també es perfila una torre de 8 folrada que dependrà en bona mesura del darrer assaig.

La diada se celebrarà diumenge 9 de juliol a la Plaça Major de Vic a partir de les 12h.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

«Les colles han d’apostar més per la psicologia als castells»

0
Entrevista a la castellera i psicòloga Maria Alvarado