Dimecres, 22 Gener 2020

Verds i Sants volen estrenar el 2de9fm al Pla de la Seu

Els Marrecs de Salt, que actuen diumenge a Vic, volen revalidar el 3de9f descarregat el passat 10 de juny

Dos de 9 al Pla de la Seu

   

La Diada del Pla de la Seu, organitzada pels Xiquets de Tarragona, centrarà part de l’atenció del cap de setmana casteller. I és que Tarragona podria veure aquest dissabte els primers gammes extres de l’any a la ciutat; els 2de9fm que els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sants intentaran per primer cop aquest 2018. Les dues formacions l’acompanyarien amb els dos castells de 9 bàsics, a més de l’estrena del pilar de 7 amb folre per part dels verds. Una previsió que recorda els dosos de 9 que van protagonitzar aquestes colles en l’edició del 2016 d’aquesta diada.
Per  la seva part els amfitrions volen treure’s l’espina clavada del 2de8 amb folre que només van poder coronar per Sant Joan. A banda, també treballen el 5de8 i el 4de8 amb l’agulla, no es descartaria una estrena però dependrà de l’assaig d’aquesta nit.

També en dissabte, la Granada del Penedès celebra la seva diada de festa major amb previsió de castells de 8 per part de les tres formacions, tal com expliquem aqui.

Salt vol revalidar el 3de9f

Ja en diumenge, la festa major de Vic és l’escenari escollit pels Marrecs de Salt per intentar revalidar el 3de9 amb folre que van completar fa unes setmanes a casa. Els gironins l’acompanyarien amb el 2de8 amb folre i el 4de8. Pels Sagals d’Osona és una cita marcada en vermell i si no hi ha cap contratemps estrenarien el primer 2de8f de l’any, per anotar-se la primera tripleta de 8 i, si tot va bé, arrodonir l’actuació estrenant també el pilar de 6. Per últim, els Castellers de la Vila de Gràcia, amb Oriol Constantí com a nou cap de colla, es decantaran per la clàssica de 8.

D’estrenes a Barberà

La festa major de Barberà del Vallès tancarà el cap de setmana casteller diumenge a la tarda amb previsió de castells de 8. Els Minyons de Terrassa compten amb algunes baixes i la seva actuació a hores d’ara serà la tripleta de 8. Els Castellers de Sabadell han treballat el 4de9 amb folre però l’hauran d’aplaçar per una propera cita. Depenent de l’assaig d’aquesta nit podrien optar per l’estrena del 7de8. Pel que fa als Xics de Granollers, habituals a la cita i amb el 4de8 i el 2de7 ja rodats, volen estrenar el 3de8 i singar la primera clàssica de 8 de la temporada.

La festa major de Banyeres, amb previsió de castells de 8 pels Nens del Vendrell i Moixiganguers d’Igualada també destaquen en l’agenda del cap de setmana. A l’Smithsonian de Whashington les dues colles dels Xiquets de Valls actuen del 6 al 8 de juliol en diversos horaris i espais del festival i a Londres viatgen els Castellers de Barcelona, que portaran castells de 7.

En aquest enllaç podeu consultar l’horari d’aquestes i la resta d’actuacions del cap de setmana

L’agenda castellera del 7 al 8 de juliol

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

«Les colles han d’apostar més per la psicologia als castells»

0
Entrevista a la castellera i psicòloga Maria Alvarado