Una beca del CEPAC ajudarà a confeccionar un treball de recerca de matèria castellera

El Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC), amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, convoquen una nova beca de recerca sobre tema casteller. S’hi podran presentar els projectes de recerca que tinguin com a objectiu elaborar un treball sobre qualsevol dels temes següents: la composició social de les colles castelleres, la viabilitat econòmica i la continuïtat i renovació de castellers i dirigents d’aquestes.

   

La beca té una dotació econòmica de 4.000 €, repartits en diferents terminis. L’autor (o els autors) del projecte guanyador disposarà de 18 mesos a partir de la concessió de la beca per enllestir el treball ja sigui escrita en català, castellà o anglès.

El termini de presentació dels projectes finalitza el 27 d’abril del 2019. Aleshores, un jurat (compost pels presidents del CEPAC i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i tres investigadors coneixedors del fet casteller –un dels quals, personal docent i investigador de la Universitat Rovira i Virgili—) decidirà quin dels projectes presentats és mereixedor de la beca. La resolució del jurat es donarà a conèixer el 27 de maig del 2019.

L’objectiu de la beca és promoure la recerca científica i la reflexió sobre aspectes del món casteller sobre els quals el CEPAC creu que no hi ha gaire o gens de literatura. Per aquest motiu, han decidit delimitar els temes objecte d’estudi, que en aquesta primera edició són de caràcter sociologicoantropològic i econòmic.

Precisament, aquesta circumstància és el que diferencia aquesta beca de l’altra iniciativa del CEPAC per estimular la recerca sobre temes castellers: el premi per a treballs universitaris (de final de grau, de final de postgrau i de final de màster), dels quals ja s’han dut a terme dues edicions (2017 i 2018), en què l’estudiant és qui tria el tema d’estudi.
Per saber la documentació necessària que cal presentar i altra informació, cal consultar la pàgina web del CEPAC.

 

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here