Dimecres, 22 Gener 2020

Torn pel Baix Gaià

Aquest cap de setmana se’n parlarà de la Diada del Quadre de Santa Rosalia a Torredembarra i la de les Cultures d’Altafulla. Però més enllà del Baix Gaià també caldrà estar atent en altres cites d’un cap de setmana que preveu novetats interessants.

   

Torredembarra

Dissabte se celebra una de les cites més esperades de l’any en aquesta històrica plaça. La Colla Jove Xiquets de Tarragona vol tornar a ajuntar el 3 i el 4de9 folrats, com ja va fer per Sant Joan, i no tanca la porta a una estrena destacada que dependrà de les sensacions del darrer assaig i de les camises que hi desplacin. El tercer castell dels d’Aleix Bordas doncs, podria ser una novetat, o bé en forma de 9de8 o el 5de9 amb folre, dues construccions que enguany només ha signat la Colla Vella. En cartera també tindran el 4de8 amb el pilar o el 5de8, a més d’acomiadar-se amb un pilar de mèrit.
La Colla Joves Xiquets de Valls, tot just arribada del viatge a Washington, podria optar pel castell de 9, en concret el 3de9f, a més de construccions com el 5de8 i el 2de8 amb folre i el pilar de 6.
Cita esperada també pels Nois de la Torre, els locals hi arriben en plena forma i podrien anotar-se una gran actuació, amb el 5de7 -que ja han completat enguany- i dues possibles estrenes; el 3de7 aixecat per sota i el 7de7.

Altafulla

Diumenge serà torn per la plaça veïna, Altafulla, amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls de cap de cartell i amb l’absència dels Castellers de Vilafranca. Els rosats podrien optar pels dos castells de 9 bàsics i acompanyar-los amb un tercer castell de la gamma alta de 8, ja sigui el 2de8f, 5de8 o 4de8 amb el pilar, a més del pilar de 6. L’any passat van completar el primer 5de9f que veia la plaça del Pou però el viatge a Washington els ha trencat el ritme d’assaig i això podria dificultar reeditar-lo, així com el 4de9f i pilar, tots dos descarregats per Sant Joan. Tot i així, caldrar esperar a l’assaig d’aquest divendres així com el nombre de camises.
Allà els Xiquets de Tarragona optaran per repetir el 5de8 que van completar el passat dissabte a la Diada del Pla de la Seu, a més d’un possible 2de8f que només van poder carregar per Sant Joan. El seu tercer castell podria ser el 3de8 pensat en aixecar-lo un pis més properament.
Per últim, la colla local, els Castellers d’Altafulla, podrien ajuntar el 3 i el 4de7, a més del 5de6.

Donosti, plaça de 9?

Els Castellers de Vilafranca protagonitzaran una mini gira pel País Basc que els portarà a actuar en diverses localitats des d’avui al vespre fins diumenge al migdia. Els vilafranquins, que passejaran la tripleta de 8 i castells de 7, volen atacar el 3de9f en l’actuació principal, dissabte a Donosti, que esdevindria el primer fet mai al País Basc.

Festa major del Raval 

Entre les diades del cap de setmana també destaca la festa major del Raval de Barcelona, dissabte a la tarda, finalment a les 17h, on els Castellers de Barcelona podrien estrenar les primeres construccions de la gamma alta de 8 de l’any, com el 5de8 i el 2de8 amb folre.
Els acompanyaran els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, amb un possible castell de 8, gamma alta de 7 i el pilar de 6 de comiat, mentre que els Castellers de Cerdanyola optarien a construccions de la gamma alta de 7.

Diada d’estiu dels Xics

Els Xics de Granollers ja fa dies que volen estrenar el 3de8 i la seva Diada d’estiu seria l’escenari escollit, amb intencions de repetir el 4de8 i el 2de7 i d’aquesta manera anotar-se la primera clàssica de 8 de l’any.

Berga

També en dissabte els Castellers de Berga celebren la diada d’aniversari, on podrien reeditar la torre de 7, a més del 7de7. Els Castellers de Sabadell optarien pel 4de8, mentre que els Sagals d’Osona, amb absències, podrien decantar-se per la gamma alta de 7.

Diumenge

Capgrossos de 9 a Premià 

Ja en diumenge els Capgrossos de Mataró volen tornar a plantejar-se castells de 9 a Premià de Mar, afegir el 5de8 que no van poder portar a la festa major de Terrassa i la possible estrena del pilar de 6, tot a una setmana de les Santes.

Primera torre de 8 amb folre

A Calafell els Nens del Vendrell volen debutar enguany amb la torre de 8 amb folre a més dels castells bàsics de 8, una tripleta que portarien per quart any consecutiu, els Castellers de Terrassa apostaran per la torre de 7, sense descartar el 4de8, i finalment els Xiquets de Reus, tornats de les vacances, optarien en principi a la gamma alta de 7.

Festa major del Poble Sec

Al Poble Sec és festa major, plaça propícia pels Castellers de Lleida, que esperen revalidar el 4de8 a més de dues possibles estrenes, com la torre de 7 i amb opcions de plantejar-se el 3de8, mentre que els Castellers del Poble Sec portaran en cartera el 5de7, el 7de7 i el 4de7 amb l’agulla, a l’espera de fer una passa més en forma de torre de 7 o 4de8. La tercera colla, els Castellers de Castellar es mouran amb castells de 6.

Vilanova, Carme i Palafrugell

En altres places on es poden veure castells de 8 aquest cap de setmana és a Vilanova i la Geltrú, amb el 4de8 i torre de 7 dels Bordegassos, amb els Tirallongues de Manresa, que volen rodar la gamma alta de 7 i bàsics, i amb els Xiquets de Vila-seca amb castells de 6.

A Carme (Anoia) els Moixiganguers d’Igualada volen passejar el 3de8 i donar rodatge amb castells de 7, mentre que els Castellers de Mediona es plantegen la gamma alta de 6, amb opcions d’anotar-se la primera torre de 6 en el seu primer any de vida.

Finalment, diumenge a la tarda els Marrecs de Salt actuaran a Palafrugell, on volen passejar el 3 i el 4de8 i podrien decantar-se o bé pel 2de8 amb folre o bé per rodar el 5de7.

Consulteu l’horari i llocs d’aquestes i altres actuacions del cap de setmana en aquest enllaç:

L’agenda castellera del 13 al 15 de juliol

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

«Les colles han d’apostar més per la psicologia als castells»

0
Entrevista a la castellera i psicòloga Maria Alvarado