Divendres, 23 juliol 2021

La prèvia

Tarragona, Reus i Cornellà, altres punts d’atenció de Sant Joan

Valls a banda, altres places tindran protagonisme en el cap de setmana llarg de Sant Joan. Per començar, aquest dissabte Reus celebra la Diada de Sant Pere amb colles convidades, on els Xiquets locals apostaran per igualar la millor actuació del seu curs, la tripleta de 8, o fins i tot superar-la, ja que podrien estrenar el 3de9 amb folre. Un castell de 9 se’l podria plantejar la Jove de Tarragona i anotar-se una actuació similar com la del passat cap de setmana, on a banda de la novetat del 3de9f també va fer debutar amb el 4de8 amb l’agulla. Per últim, els Castellers de la Vila de Gràcia volen anotar-se el 2de8f, el primer castell folrat de l’any, a més dels 3 i 4de8.

L’endemà diumenge, Cornellà celebra la festa major amb els habituals Minyons de Terrassa com a caps de cartell. Serà el darrer compromís abans d’actuar en la seva festa major i aprofitaran per rodar castells que aspiren a aixecar un pis més, com el el 5de8 i el 2de8f, i escollir entre el 4de8 amb l’agulla, el 3de9f o el 4de8, a banda del pilar de 6 final. Els Castellers de la Sagrada Família i els Castellers de Cornellà apunten a la gamma alta de 7.

   

Ja en dilluns, la Plaça de la Font de Tarragona acollirà la tradicional Diada de Sant Joan amb les quatre colles locals. Si compta amb tots els efectius del tronc, la Colla Jove Xiquets de Tarragona voldrà repetir les seves millors construccions d’enguany: el 3de9f, el 5de8 i el 4de8 amb el pilar, però no descarta l’estrena del 4de9f. Els Xiquets de Tarragona tenen avançada la feina del 3de9f però abans s’han fixat l’objectiu del 5de8, que pot ser el castell principal de la seva actuació juntament amb els bàsics de 8. Per la seva banda la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau es presenta amb el 3de8, el 2de7 i el pilar de 6 ja descarregats i per dilluns la novetat esdevindria el primer 4de8 de l’any. Per últim, els Xiquets del Serrallo vol anotar-se el 3 i el 4de7 i acompanyar-lo amb una construcció de la gamma alta de 7.

Consulta l’agenda d’aquestes diades i la resta del cap de setmana i dilluns en aquest enllaç:

L’agenda castellera del 21 al 24 de juny

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.