La prèvia

Tarragona celebra Santa Tecla aquest dilluns amb l’actuació de les quatre colles locals

La plaça de la Font viurà aquest dilluns a partir de la 1 del migdia una de les cites més esperades a la ciutat de Tarragona, la Diada castellera de Santa Tecla, amb l’actuació de les quatre colles locals.

La Jove de Tarragona serà l’encarregada d’obrir plaça, i la seva actuació estarà condicionada per les dues caigudes del Primer Diumenge de Festes, on van coronar el 5de9f i el 4de9f i l’agulla. Així, els de Gorka Bertran podrien decantar-se pels dos castells de 9, el 3 i el 4de9 folrats, a més d’una tercera construcció, o bé el 5de8 o el 4de8 amb l’agulla, però sense descartar el 9de8. Tampoc no descarten el pilar de 8 emmanillat, que ja van completar a Sant Fèlix.

   

La segona en actuar serà la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, que aspira a fer el millor paper de la seva història amb el 3 i el 4de8, a més de descarregar el 2de8 i el pilar de 7 folrats per primera vegada en una mateixa actuació. El pilar ja l’han completat enguany, mentre que el 2 va acabar cedint en els darrers compassos del castell durant la Diada de Sant Magí. També han estat posant a punt l’estrena de l’inèdit 4de8 amb l’agulla per la formació però la podrien aplaçar pel pròxim 12 d’octubre.

Els Xiquets de Tarragona mantenen l’aposta dels castells de 9 que no van reixir ni per Sant Magí ni al Primer Diumenge, deixant-los en intents desmuntats, però la colla s’encomana en els bons assajos per demostrar a plaça les seves capacitats. El 4de9f, el 3de9f i el 5de8 podrien tornar a ser els seus objectius.

Per últim, els Xiquets del Serrallo somien en descarregar el primer castell de 8 del seu historial, un 3de8 que mai han portat a plaça però que podria arribar aquest dilluns. L’acompanyarien amb el 2de7, ja descarregat el passat 19 d’agost, i el 5de7.

L’endemà les quatre formacions actuaran a la plaça de les Cols en una actuació de dues rondes i els tradicionals pilars caminant fins a la plaça de la Font.

   

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here