Setmanari digital i casteller

Dilluns, 16 maig 2022

“Som una colla molt exigent, després d’una caiguda ens costa celebrar tot i la magnitud del castell”

|

- Publicitat -

Josep Torreño

L‘estima incondicional de la Jove de Tarragona per la plaça Vella del Vendrell es va fer palesa ahir, una vegada més, amb l’assoliment del primer 4de9 sense folre de la colla. L’han treballat intensament durant la temporada i probablement no ha sigut casualitat reservar-se’l per la cita vendrellenca. Allà els liles han trobat un emplaçament màgic que també ha certificat el creixement de la colla. Els seus èxits recents s’han catapultat per Santaa Teresa, com els primers 5de9f o 3de10 descarregats, a més del primer pilar de 8 coronat.

Publicitat

“Ens costa celebrar una caiguda”

El 4de9 sense folre del Vendrell pràcticament ni el van celebrar. “Som una colla molt exigent, després d’una caiguda ens costa celebrar tot i la magnitud del castell” reconeix l’Aleix Bordas, cap de files de la Jove, que malgrat la llenya fa una lectura positiva amb la primera aleta d’un castell net de la seva història; “vam dir que començàvem un procés d’aprenentatge amb aquesta estructura que no coneixíem. Penso que aquest procés i aquest camí a nivell d’assaig ha sigut molt satisfactori” i de tot aquest procés, apunta, “segur que hem après moltíssimes coses que ens serviran per a un futur”.

Un cop acabada la diada de Santa Teresa Bordas reflexionava sobre “el debat etern” d’escollir el castell de sortida i l’ordre dels castells; “hem preferit sortir de 5de9f, no sé si encertadament o no”. “Segur que hi havia gent de la colla que s’esperava sortir de 4de9sf, sobretot recordant el 3de10 de l’any passat, penso que són castells i situacions diferents i hem optat per sortir de 5, entre cometes, perquè entenem que és un castell consolidat.”

Les baixes del 4de9 net va hipotecar els plans de la Jove que per la tercera ronda s’especulava amb el 3de9f i pilar “veníem amb ganes de fer una miqueta més. Sabem que jugar en aquesta lliga poden passar coses i que la caiguda del 4de9 net podia ser dura”. Malgrat això van ser capaços de remuntar l’actuació amb la versió folrada del 4de9f i mostrar galons de colla gran amb el pilar de 8 final, com ja van fer precisament al Vendrell el 2016 després d’un intent de 3de9fp “penso que hem demostrat que en una plaça com aquesta que ens estima, ens valora i noasaltres ens sentim a gust, hem lluitat fins al final i sempre que podem el treiem a plaça”, deia un Aleix Bordas molt orgullós de la seva gent. I és que el pilar “el necessitàvem moralment i anímicament per valorar i celebrar tot el que havíem fet abans”.

Deute saldat

El castell total d’ahir salda un deute pendent dels tarragonins que en les darreres campanyes s’han posicionat entre les millors formacions del país i els serveix per eixamplar la seva gamma de castells, sovint qüestionada. La Jove, malgrat que enguany només ha pogut coronar els màxims castells assolits el 2016 (3de9fp i 3de10fm) no ha parat de créixer; Han continuat consolidant el 5de9f, el seu castell emblema, ha fet la millor collita amb el pilar de 8 en una sola temporada i ha sumat els dos primers 2de9fm descarregats.

Ja només queda tancar el 2017 el dissabte vinent amb la diada de l’Esperidió, on les baixes del Vendrell condicionaran la que havia de ser una altra diada exigent “ara les circumstàncies són diferents, haurem de valorar i avaluar les lesions i en funció d’això farem”. El cap de colla voldria estirar una mica més per protagonitzar el millor Esperidió, però si no es donen les condicions, afegeix, voldria acabar amb una diada “sense caigudes i celebrar el final de temporada tots junts”. 

La Jove de Tarragona tancant la pinya del primer 4de9sf carregat de la colla (Foto: Josep Torreño)
Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.