Setmanari digtal

Dilluns, 03 de octubre del 2022

Sis castells de 9 a l’Arboç en un diumenge marcat per les caigudes

Els verds deixen en intent el 4de9 amb folre i agulla, mentre que una llenya obliga a aturar la Diada de Sant Bartomeu a Igualada

|

- Publicitat -

La festa major de l’Arboç ha saldat aquest migdia un gran recital de castells de 9 bàsics. Vella, Joves i Verds s’han anotat per segon cop aquest cap de setmana el 3 i el 4de9 folrats. Els de Vilafranca, a més, ho han fet després d’ensopegar amb el primer atac de l’any sobre el 4de9 amb folre i agulla, però la titànica construcció se’ls ha resistit a la baixada del pom de dalt. 

A Igualada, els Xiquets de Reus també han ensopegat carregant el 3de8 que enguany ja havien completat i ha obligat a aturar la Diada de la Festa Major, que ha vist com la Joves s’embutxacava el 3de9f i el 5de8, catedral que han assolit també els Moixiganguers d’Igualada. A Granollers, els Castellers de Sabadell han deixat en carregat el 4de8, en un diumenge molt marcat per les caigudes.

Publicitat

El 4de9 amb l’agulla es resisteix als verds

Els Castellers de Vilafranca han ofert el novè 3de9f del curs, de postal i possiblement el millor de l’any. Un bon inici per encarar el 4de9 amb folre i agulla en segona ronda, esperonats per l’estrena del 5de9f, ahir al Catllar. La construcció però se’ls ha deformat massa aviat, i terriblement amenaçat -ha estat a punt de caure molt abans del que ho ha fet- ha acabat sotmès amb l’enxaneta del pilar al seu lloc i quan els dosos ja sortien. Feia cinc anys que no el portaven a plaça i precisament la darrera fou en el mateix escenari i amb el mateix resultat. La seva reacció ha estat intentar oblidar l’entrebanc apostant pel mateix castell amb un pis menys i amb tothom repetint posicions. Com ahir, han deixat el 4de9 folrat per la tercera tanda, ben resolt, malgrat l’ha acompanyat un punt de nervi. Al finalitzar, i descartat un pilar de mèrit, el cap de colla Sisco Benet s’ha dirigit al seus castellers amb una premisa molt clara: per Sant Fèlix obriran amb el 4de9 amb folre agulla!

Tripleta màgica de la Vella

La Colla Vella dels Xiquets de Valls també ha clavat el 3de9f de sortida i l’ha despatxat amb molta comoditat. Posteriorment ha optat pel 4de9f, avui sense els membres del pilar. A diferència del tres, l’han hagut de treballar molt forçat, amb un dels pilars visiblement descompensat d’alçades i amb el pisos inferiors intentant conservar la seva posició. Han arrodonit la primera tripleta màgica de l’any amb un molt bon 5de8 i ho han segellat amb el pilar de 7, amb molt poques mans al folre. 

La Jove repeteix 

Molt bon paper el de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que tanca l’agost amb un gran bagatge de castells de 9; set en total i tots descarregats. D’entrada el 4de9f, sense tantes dificultats com ahir. En canvi, el 3de9f que han fet a continuació ha tingut un petit moment d’incertesa quan una de les sisenes ha acabat més abocada del compte, però la finura de la canalla i la sortida calmada dels sisens ha estat clau per anotar-se’l. Finalment han completat el 2de8f, després d’un intent desmuntat. Ha remenat a nivell de quarts però no ha suposat cap problema pels tarragonins.

3de7 dels locals

La colla de casa, els Minyons de l’Arboç, han coronat el 3de7, el primer castell de 7 de la temporada. Amb la canalleta a dalt, un dels terços s’ha obert excesivament i ha fet saltar el pis de quarts tot just després de l’aleta. La caiguda els ha marcat i en segona ronda han fet una cosa no molt habitual; repetir el 3 amb un pis menys. Han finalitzat completant el 4de6, on l’enxaneta s’ha despenjat i l’aixecadora gairebé també, però ha aconseguit subjectar-se i baixar per l’interior. 

 

Diada de contrastos a Igualada


Els Moixiganguers han recuperat la catedral dels castells (Foto:@moixiganguers)

La Diada de la Festa Major d’Igualada ha tingut bons moments i un ensurt que ho ha capgirat tot. Els Moixiganguers d’Igualada han pogut anotar-se el primer 5de8 des de la temporada del 2018, després de desmuntar-lo en un primer atac, que ha arribat a l’alçada de dosos. A la segona, i amb molt esforç a la banda del tres, l’han sabut completar. Els morats havien arrencat amb el 2de8 folrat i en tercera ronda, després de l’aturada de la Diada, han aparcat el 3de9f i han fet el de 8 sense dificultats. Allà la Colla Joves Xiquets de Valls ha ensenyat uns impecables 5de8 i 3de9 amb folre, tancant les rondes amb un 4de8 prova del 4 net sense els sisens. Finalment, s’han acomiadat amb pilar de 7 que s’ha defensat al límit a la baixada. 

El Xiquets de Reus han completat un gran 4de8 d’inici, per a continuació estrenar el 2de8 amb folre, construcció que ha patit una forta batzegada a l’entrada de l’aixecador. El 3de8 que obria la tercera ronda s’ha complicat després de l’aleta, i durant la baixada dels dosos l’han acabat perdent per un problema al pis de quints. La llenya ha provocat l’atenció de tres dels seus petits, que es troben en observació però sense patir cap lesió important. L’ensurt ha enrarit l’ambient, a banda d’aturar la diada una bona estona.


Primer 2de8f de l’any pels Xiquets de Reus (Foto: Nacho Ferrer)

3de9f dels Minyons a Sitges

Tot just fa uns minuts ha acabat la Diada de Sant Bartomeu a Sitges, on els Minyons de Terrassa han fet la darrera actuació abans de participar a Sant Fèlix. Els malves han ofert el 3de9f d’entrada i ha continuat amb el 5de8 i el 2de8f, castells que l’entitat vol pujar un pis més abans de finalitzar la temporada. Allà els Xiquets de Tarragona s’han anotat els dos castells bàsics de 8 i el 7de7, i la Jove de Sitges ha completat el 3de7 amb l’agulla i el 5de7, a més del 4de7. 


3de9f dels Minyons de Terrassa a Sitges (foto:@minyons)

D’aquest diumenge també cal destacar la diada de la festa major de Granollers, on els Castellers de Sabadell han deixat el 4de8 de la primera ronda en carregat. Allà els Xics de Granollers han ensenyat el 4de7 amb l’agulla i els Marrecs de Salt el 3de7 amb l’agulla, com a més destacat. 

Per últim, els Bous de la Bisbal han actuat en solitari al barri de Les Peces, on després de coronar el 2de6 han suspès la resta de la diada per manca de serveis sanitaris. 

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.