La diada de Santa Eulàlia estrena aquest diumenge el curs casteller a Barcelona

Amb el debut dels Castellers de Sarrià a la diada, per primera vegada coincidiran les 7 colles locals a la plaça Sant Jaume

Primera cita castellera de l’any a Barcelona amb motiu de les festes de Santa Eulàlia. El proper diumenge 11 de febrer, a partir de les 11.30h del matí, la plaça Sant Jaume reunirà per primera vegada a les 7 colles locals. Enguany s’hi sumen els refundats Castellers de Sarrià, que agafen el relleu de la colla que ja va existir en aquest  barri entre el 2000 i el 2004. Es van presentar en públic el passat octubre completant el 3de6 després de dos intents desmuntats i per diumenge les intencions passaran per afegir, a més, el 4de6 amb l’agulla i el 4de6. Una actuació que els situaria en un nivell semblant a l’aconseguit durant l’etapa anterior. De moment vestiran la camisa de color blanc provisional i en un futur proper recuperaran el color grana amb el que van aixecar els seus castells durant 4 anys.

El possible 4de8 dels Castellers de Barcelona podria convertir-se novament en el primer castell de 8 pisos de l’any depenent de les proves de l’assaig de divendres. Els vermells, amb debut de Jordi Planas com a cap de colla, l’han completat consecutivament en aquesta diada des de l’edició del 2013. Acompanyarien el carro gros amb el 7de7 i el 5de7.

 

Els Castellers de Sants i els Castellers de la Vila de Gràcia aprofitaran per donar rodatge a canalla i tronc amb castells com el 7de7, el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla, una gamma habitual d’aquestes dues formacions per Santa Eulàlia.

L’aposta segura dels Castellers del Poble Sec serà pels dos castells de 7 bàsics, tot i que treballen el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla i no descartarien portar-los tots dos. Sigui com sigui podrien millorar significativament el seu paper en l’anterior Santa Eulàlia.

Als Castellers de la Sagrada Família hi hà renovació a la tècnica, amb Hugo Bernabeu com a nou cap de colla. Diumenge optaran als castells de 7 bàsics amb cares noves al tronc i amb intencions del 4de7 amb l’agulla com a castell sostre, sempre i quan no ho impedeixin baixes de darrera hora. La mateixa actuació que treballa la Colla Jove de Barcelona i amb la que podrien protagonitzar la seva millor actuació en aquesta cita.

La diada es desenvoluparà amb el sistema de rondes a l’antiga: amb les colles aixecant els castells al seu ritme, sense torns i que permetrà que, com l’edició anterior, s’enllesteixi en poc menys d’una hora.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here