Sant Miquel a Lleida, la gran diada de Ponent, espera castells de 9

Amb la Colla Vella i Joves Xiquets de Valls, Capgrossos de Mataró i Castellers de Lleida

Lleida viu aquest cap de setmana les Festes de la Tardor, sinònim de castells a la plaça de la Paeria, on diumenge a les 12h s’hi celebra Sant Miquel, la gran diada castellera de Ponent. A la cita no hi faltaran els castells de 9 per part de les colles convidades ni l’atac al castell de 8 per part de l’amfitriona.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, que va convertir la Paeria en gamma extra en l’edició del 2017, podria ensenyar els dos castells de 9 bàsics, que acompanyarien amb una construcció de la gamma alta de 8, o bé el 5de8 o bé el 4de8 amb l’agulla, o una versió pesada del 2de8f, amb part del tronc d’un possible 2de9 sense manilles. S’acomiadarien amb el pilar de 7 amb folre, que incorporaria l’estrena del quint.

Un plantejament semblant és el de la Colla Joves, que vol exhibir almenys un castell de 9 pisos. En cartera portarà també el 3de8 o el 4de8 amb l’agulla i el 2de8f. També volen recuperar el pilar de 7 folrat, ja que per la lesió de l’aixecadora no fan un de superior al de 6 des del pilar de 8 assolit a Igualada a finals d’agost.

Pels Capgrosssos de Mataró la plaça de la Paeria és com una segona casa i el seu compromís amb la diada es tradueix sempre amb castells de 9. Els del maresme podrien revalidar el 3de9f assolit a Les Santes, l’únic de l’any, en funció de l’assaig d’aquesta nit, i repetir la seva millor actuació d’enguany, amb el 5de8 i el 2de8f, per arrodonir-la amb el pilar de 6.

Serà el dia més esperat de l’any pels Castellers de Lleida, que intentaran descarregar el primer castell de 8 de la temporada, un 4de8 que han coronat en dues ocasions, el 12 de maig i el passat 15 de setembre. El carro gros els està portant més maldecaps dels previstos perquè enguany també l’han desmuntat en sis ocasions més. La torre de 7 i una altra construcció de la gamma alta de 7 completaria la seva actuació.

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here