Setmanari digital i casteller

Dijous, 7 juliol 2022

Qüestionari als periodistes castellers: Carles Cortés

|

- Publicitat -
02.12.2014
carles cortés
foto: circdetarragona.com

     Carles Cortés -La Xarxa de TV Locals

       laxrxa


Publicitat

 

 

Amb què et quedaries de la temporada castellera 2014?

Per mi el Concurs de Castells va incloure tot un seguit de sensacions difícil de trobar en cap altra trobada. Des dels castells en si, passant per la competició, l’esperit de superació, l’ambient viscut… Sé que hi ha coses que no agraden, però les tres jornades de Concurs donen molt de sentit al món casteller.

I amb què no et quedaries?

Dels castells es poden millorar moltes coses: des de les ambulàncies al ritme de les diades, però a mi no m’agraden gens les polèmiques, les picabaralles ni les tensions, perquè crec que tothom aporta un enorme granet de sorra per convertir els castells en un dels símbols del país.

Quina ha estat per a tu la colla sensació de l’any?

Els Castellers de Sants

A què és deu el gran augment de nivell en general i el nombre de colles de gamma extra?

Les colles tenen un nivell d’assajos que anys enrere no existia; els castellers es cuiden com abans no ho feien i el món casteller s’ha convertit en una activitat símbol de país i que en temps de crisi convida a unir-se.

De quina colla esperaves més?

Mai espero més d’una colla. Una colla, a mi personalment, no em pot decebre, perquè estic seguríssim que darrera la gran majoria de colles hi ha una feina setmanal que no es mereix tenir un mal comentari. Poden sortir millor o pitjor les coses, però la feina que hi ha darrere mereix ser reconeguda.

Quin consideres el millor moment de l’any? I millor diada de la temporada?

Ser de Tarragona em marca moltíssim si he de dir un moment o una aleta i només una: el 3 de 10 amb folre i manilles carregat de la Jove al Concurs.
La millor diada de la temporada és el Concurs. Sense que se m’enfadi ningú ni s’ofengui ningú perquè respecto moltíssim els seus pensaments i arguments, un dia m’agradaria veure-hi els Minyons de Terrassa.

Creus que es repetirà el cartell de Sant Fèlix de 2014?

Crec que sí, però si no es repeteix mantindrà exactament igual el seu nivell. Si no hi van cinc colles sempre hi trobarem a faltar a algú i convidar cinc colles no sé si seria temerari…

Seguirà augmentant el nombre de noves colles?

Alguna nova naixerà però el ritme de nouvingudes no serà el mateix. Baixarà el ritme de creixement.

Creus que es podrà mantenir el ritme d’expansió o pel contrari, desapareixerà alguna colla?

Arribarà un dia que alguna tindrà problemes, perquè tinc la sensació que, com moltes coses a la vida, els castells tenen també cicles. Això sí, espero que el cicle d’èxit actual s’estiri el màxim possible en el temps.

Quin creus que serà el castell inèdit objectiu de la temporada vinent? 

Vist per on van algunes colles darrerament suposo que no em mullo massa si dic el quatre de deu amb folre i manilles. Una altra cosa seria preguntar quin t’agradaria que es veiés: tres de nou sense folre.

Creus que el periodisme casteller compleix les expectatives dels castellers?

El periodisme mai compleix les expectatives de ningú. Ni l’esportiu, ni el polític, ni el cultural, ni el casteller, ni cap. Et pot agradar això d’un, allò de l’altre i allò altre del de més enllà, però tothom té dins seu un periodista en potència i cadascú faria les coses d’una manera diferent.

tv castells

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.