Dijous, 30 de març del 2023

Prop de 70 especialistes sanitaris vetllaran per la seguretat en el Concurs de Castells

|

- Publicitat -

El dispositiu es reparteix entre la Tarraco Arena Plaça, l’hospital de Santa Tecla i una desena de vehicles de transport

Prop de 70 especialistes sanitaris vetllaran per la seguretat dels castellers i el públic del XXVI Concurs de Castells d’aquest cap de setmana a la Tarraco Arena Plaça. Aquest dijous s’ha presentat en roda de premsa el dispositiu mèdic del certamen, amb la presència de la consellera de Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, el director de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, Xavier Oliach, el responsable de Socors de Creu Roja Tarragona, Joan Carles Castellví i el director científic i mèdic de la Coordinadora de Colles Castelleres de
Catalunya, Dani Castillo.
El dispositiu, coordinat com en edicions anteriors per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, estarà format per diferents grups de treball amb l’objectiu de prestar la millor assistència i ajustar-se a les característiques del certamen. Als passadissos interiors de la Tarraco Arena Plaça s’ubicarà un hospital de campanya format per 7 equips de personal mèdic i infermeria, a més de personal de suport i informàtic.
A l’Hospital de Santa Tecla de la Rambla Vella s’habilitaran diversos box d’assistència a l’àrea d’urgències i atenció continuada exclusivament per als castellers i es reforçarà el personal sanitari i facultatiu i el personal de suport.
Per al trasllat dels pacients Creu Roja aportarà 8 ambulàncies bàsiques i 2 ambulàncies medicalitzades, a més d’un vehicle logístic per retornar a la TAP sense necessitat d’esperar l’ambulància. El suport informàtic permetrà a les colles i familiars conèixer en cada moment l’estat i la ubicació de les persones ateses.
Prop de 45 socorristes de la institució humanitària es distribuiran per diferents punts de la Tarraco Arena Plaça per atendre les necessitats dels castellers i, si s’escau, del públic.
Les 32 colles participants a les dues diades del cap de setmana disposen d’un delegat sanitari, que centralitzaran la comunicació amb el personal sanitari i l’organització del certamen.

El dispositiu serà idèntic tant per a la jornada castellera del dissabte 1 d’octubre a la tarda, com per a la del diumenge 2 d’octubre al migdia. Des de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya s’ha recordat que, en un context de creixement constant i espectacular pel que fa al nombre de castells realitzats, el nombre de colles castelleres i el nivell general dels castells, l’índex de caiguda dels castells ha seguit una evolució cap a la baixa, mantenint-se estable al voltant del 3% de castells caiguts els darrers 5 anys.

Publicitat

“El Món Casteller és conscient de que la nostra activitat té un risc de lesió, molt més baix en realitat del que pot semblar des de fora i, per tant, pren les mesures oportunes per a intentar disminuir al màxim aquest risc de lesió, amb mesures de protecció passiva (casc, xarxes, etc.) com amb mesures de protecció activa (formació, preparació física, etc.)”, ha explicat Daniel Castillo, director científic i mèdic de la CCCC.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Més notícies