Òmnium Cultural i les colles castelleres creen un mocador de color groc de suport als presos polítics

Els beneficis del Mocador Casteller Solidari es destinaran a la Caixa de Solidaritat

0

Els beneficis del Mocador Casteller Solidari es destinaran a la Caixa de Solidaritat

Familiars dels presos, Marcel Mauri (Òmnium Cultural) i representants de les colles castelleres (foto: Josep Torreño)

Òmnium Cultural i les principals colles castelleres del país es conjuren per donar suport als presos polítics i als seus familiars. Aquesta temporada, els castellers afegiran el mocador groc al tradicional mocador casteller vermell. El nou Mocador Casteller Solidari és de color groc i amb piquets blancs, porta la inscripció ‘Llibertat presos polítics’ i els ha fabricat l’empresa manresana Fetalpais.cat.

Estarà a la venda a partir de dimarts dia 3 d’abril a la botiga online d’Òmnium Cultural per un preu de 4 euros i tots els beneficis aniran destinats a la Caixa de Solidaritat.
La idea va sorgir de la colla castellera Moixiganguers d’Igualada, i de seguida s’hi van sumar les altres colles castelleres i també la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. L’objectiu, a més de recaptar fons per la Caixa de Solidaritat, és que
“totes les places castelleres aquesta temporada estiguin tenyides de groc”,
tal com ha recordat el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri.

Roger Gispert (Coordinadora Colles Castelleres), Oriol Solà (president dels Moixiganguers i creador de la iniciativa), Marcel Mauri (vicepresident d’Òmnium) i Txell Bonet (periodista i esposa de Jordi Cuixart)

Cal tenir present que els castellers són una de les manifestacions culturals més internacionals que té Catalunya i, per tant, un bon altaveu de la denúncia de la repressió que pateix el país. Òmnium espera que d’altres manifestacions de cultura popular i tradicional del país se sumin a la iniciativa i incloguin mocadors o motius grocs a la seva vestimenta tradicional.

La presentació del Mocador Casteller Solidari ha tingut lloc aquest dimecres al migdia a la seu nacional d’Òmnium Cultural amb la presència del vicepresident, Marcel Mauri; familiars de presos i exiliats, com Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart, entre molts d’altres; mig centenar de castellers d’arreu del país i el vicepresident de la Coordinadora de Colles Castelleres, Roger Gispert.

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom