Dijous, 27 Juny 2019

Minyons i Verds passegen la clàssica de 8

La primavera castellera s’enceta a Valls amb una actuació sota cobert a causa de la pluja, que també ha aigualit altres diades del cap de setmana. El més destacat han estat les primeres clàssiques de 8 dels Minyons (amb pilar de 6 inclòs) i dels Verds. També cal subratllar construccions com el 4de8 dels Gausacs o el 2de7 dels Tirallongues a més del bateig dels Castellers de l’Adroc.

Els Minyons estrenen el pilar de 6 a Valls

   

La Colla Joves Xiquets de Valls va celebrar dissabte els 40 anys de la fundació de l’Escola de Grallers amb una diada que es va desenvolupar al local de l’entitat a causa de la pluja. L’actuació dels Minyons va ser la més destacada, també del cap de setmana, gràcies a la primera clàssica de 8 malva, rematada amb l’estrena del pilar de 6. Allà la Joves va tenir en el 2de7 el seu castell més important, mentre que en la primera aparició de l’any dels Nois de la Torre van anotar-se dos castells de 7 bàsics molt matiners. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que també s’estrenaven aquest curs, van completar tres castells de la gamma alta de 7.

Els Castellers de Vilafranca alcen els primers castells de 8 

Els Verds van estrenar els dos castells de 8 bàsics i la torre de 7 d’una tacada en una actuació a Cal Figarot, signant la segona clàssica de 8 que es veu aquest cap de setmana. Els vilafranquins a més van afegir el 9de7 i el 3de7 aixecat per sota. Al seu costat els Castellers d’Esparreguera van destacar completant els primers castells de la gamma alta de 7, el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla, mentre que els Castellers de Santpedor van tenir alguna dificultat amb els castells de 6, completant el 2de6 després d’un intent desmuntat com a més destacat, a banda de l’estrena del pilar de 5, que només van coronar.

Els Gausacs porten el 4de8 a Manresa 

A Manresa el diumenge de Rams va ser testimoni del primer castell de 8 de l’any pels Castellers de Sant Cugat, el 4de8. També van destacar els Tirallongues de Manresa, demostrant el bon domini i la confiança sobre el 2de7, convertint-se en el més matiner de la seva història. Allà els Castellers de Sabadell van passejar la gamma alta de 7 i els Castellers del Riberal van desmuntar el 4de7 per partida doble.

Els Minyons van estrenar el pilar de 6 i els Gausacs el 4de8

Bateig dels Castellers de l’Adroc

Els Castellers de l’Adroc van anotar-se el 3de6 en el seu bateig

Les viles de Pallejà i Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) les separa un turó, l’Adroc, i aquest és el nom que han adoptat les fusions dels projectes castellers que no van tirar endavant en aquestes localitats. El resultat són els Castellers de l’Adroc, que ahir estrenaven una camisa a quadres amb els dos colors que distingien les dues colles (el lila dels de Pallejà i el negre dels de Sant Andreu de la Barca). L’estrena va servir per completar el 3de6 mentre que el 4de6 els va quedar en intent desmuntat per partida doble.
Els van acompanyar les colles padrines, els Castellers d’Esplugues amb els dos castells de 7 bàsics i els Castellers de Sant Vicenç dels Horts, completant el 3de7 i el 4de6 amb l’agulla. L’actuació però, no es va poder completar a causa de la pluja.

De la resta de castells del cap de setmana també destaquen el 4de8 dels Castellers de Barcelona i dels Castellers de Sants. Podeu consultar totes les actuacions en aquest enllaç:

Tots els castells del cap de setmana (24-25 de març)

 

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió