Diumenge, 20 Octubre 2019

"No plorar mai", un documental amb solidaritat castellera

“No plorar mai”, de la productora TengoTwo, repassa l’estada de dos nens angolesos que reben tractament mèdic a Catalunya. | Es va estrenar l’abril del 2013 a “El documental” del Canal33 i aquest dissabte 23 de juny es reemetrà al mateixa cadena a partir de les 22.45h.

El documental “No plorar mai” retrata de manera íntima la vida de dos nens angolesos que viatgen a Catalunya per a la rehabilitació de greus lesions a les cames per culpa de les mines antipersona. Durant la seva recuperació a Barcelona, la Cassinda, de 10 anys, i en Romeo de 12, descobreixen el poder de la solidaritat a través de les sorprenents amistats que construeixen a la colla dels Castellers de Barcelona.

   

Tots dos son captivats per l’assaig dels castells i acceptats com una part més de l’equip. La Cassinda i en Romeo, supervivents de les pobres i violentes condicions que afecten a més del 70% dels nens a Angola, són ferotgement valents. A part de les seves discapacitats físiques (tots dos han patit una amputació d’una cama), la Cassinda i en Romeo han d’encarar les davastadores conseqüències de la guerra. Estan forçats a conciliar les diferents condicions de dos móns, Angola i Catalunya. Finalment, quan la Cassinda i en Romeo tornin amb les seves famílies d’Angola, veurem com han d’assumir tots els reptes que això comporta. Malgrat aquests desafiaments, ressonen elements d’esperança i optimisme.

Es va estrenar l’abril del 2013 a “El documental” del Canal33 i aquest dissabte 23 de juny el reemetrà a partir de les 22.45h.

 

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

Emoció, tàctica, tècnica

Article d'opinió de Jordi Andreu

Maltractem el 2

Article d'opinió de Jordi Andreu