Josep Torreño

Està descartat el 2de9 amb folre per Santa Úrsula? En Francesc Xavier Ramon, cap de colla de la Joves Xiquets de Valls responia al Vendrell amb un contundent “no” després que els vermells descarreguessin el segon 2de8 net de la seva història.
Al del passat 10 de setembre i el de diumenge cal afegir els 4 sencers que han culminat als assajos amb l’ajuda de la xarxa. La relativa confiança que han adquirit en les darreres setmanes amb aquest castell, amb un tronc força àgil i molt preparat, fa pensar en un hipotètic 2de9f vermell, la construcció sostre del món casteller que no s’ha completat mai i que només els Castellers de Vilafranca han aconseguit coronar en 3 ocasions.
El 2de9f s’ha assajat -diu Ramon- “i el provarem als assajos una altra vegada, amb els dos 2de8 que ja tenim es pot mirar” però afegeix que “no ens obsessionarem, ho tinc claríssim”. Pel cap de la Joves el 2de8sf “és el millor castell que hi hà i nosaltres el tenim, doncs anem a gaudir-lo. Que vé el 2de9f? Bé. Que no, doncs ja vindrà l’any que vé”.

Altres objectius

El 2de8sf serà un objectiu per Santa Úrsula, com també ho serà un 3de9f i pilar que mai han intentat, a més d’un tercer castell encara per determinar “l’objectiu final és que si per Santa Úrsula acabem amb el pilar de 8 la resta de l’actuació serà fantàstica”.

El 5de9f està entre les opcions com a tercera construcció, tot i estrenar el de 8 tot just fa una setmana les proves del passat divendres van funcionar molt bé. En canvi, té menys opcions el 4de9 sense folre “faltaria fer alguna prova més”. Per Francesc Xavier Ramon estan fent una temporada “que el 3 de març haguéssim firmat tots. El pas de la colla és ferm i l’important és com hem arribat fins aquí” i afegeix que “per Santa Úrsula et poden sortir els castells o no et poden sortir, però la feina que hi ha al darrera no es perdrà mai”.

D’altra banda i en relació a la diada del Vendrell, la nota negativa va ser l’intent desmuntat del 2de9fm quan ja tenien l’aixecador col·locat. Tot i aquesta ensopegada el cap de colla es mostra satisfet pel treball als assajos “tenim per davant uns dies per seguir treballant com la setmana passada amb una actitud de la gent que ha sigut molt positiva per encarar una Santa Úrsula apoteòsica”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.