Dimecres, 22 Gener 2020

Les tres places que els Castellers de Vilafranca recuperen aquesta temporada

Els Castellers de Vilafranca celebraran l’assemblea anual el proper 2 de febrer, que donarà pas als primers assajos de la temporada i el tret de sortida a plaça, que com l’any passat l’iniciaran apostant amb actuacions per l’Alt Penedès.

   

Més enllà de tot plegat, el calendari dels vilafranquins comptarà enguany amb novetats respecte a la temporada passada amb la recuperació de tres places importants per la colla i que ja s’han confirmat. La primera, el 13 de juliol a la Diada de les Cultures d’Altafulla, compartint plaça amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, entre d’altres, després que l’any passat s’absentessin en detriment d’un viatge al País Basc.

D’altra banda, el 22 de setembre tornaran a la Diada Històrica de la Mercè, a Barcelona. La colla ha mantingut contactes en aquest inici d’any amb els responsables de cultura de l’Ajuntament per assegurar la seva presència després de la polèmica de l’any passat, on es va obviar l’acord que tenien emparaulat per 2 temporades. Per tant, els verds tornaran a la plaça de Sant Jaume en una cita destacada del calendari casteller i marcada en vermell per la formació.

Per últim, el 26 d’octubre actuaran al Cap de la Vila de Sitges, amb motiu de la Diada de la colla local. Els vilafranquins, l’Ajuntament i la nova direcció de la colla sitgetana s’han posat d’acord per tancar l’actuació i d’aquesta manera recuperar el cartell amb la colla de la camisa verda, després de dos anys d’absència. Pels de Cal Figarot es tracta d’un compromís destacat de final de temporada, pel fet d’actuar a prop de casa, i perquè els permet registrar castells de gamma extra a les portes de la Diada de Tots Sants.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

«Les colles han d’apostar més per la psicologia als castells»

0
Entrevista a la castellera i psicòloga Maria Alvarado