Dijous, 30 de març del 2023

Les colles de 7 obren aquest diumenge a Torredembarra la primera de les tres sessions del Concurs de Castells

Castells com el 5 i el 7de7 esdevindran els reptes principals d'algunes colles per tal d'aconseguir el títol

|

- Publicitat -

La sessió de Torredembarra, amb les colles de 7, aixecarà aquest diumenge el telò de la XXVIII edició del Concurs de Castells. Un total de 12 formacions, repartides en 3 grups, participaran a partir de les 10 del matí a la plaça del Castell d’aquella localitat. Si plou, el certamen es durà a terme al pabelló Sant Jordi.

Les colles es divideixen en 3 grups i actuaran en solitari si es prova el 7de7 o una construcció superior. Aquestes són les intencions de les 12 colles:

Nois de la Torre 

Els locals estan protagonitzant una molt bona temporada, i amb la gamma alta de 7 consolidada i hi arriben com una de les candidates a guanyar aquesta edició. Ho faran amb la intenció de revalidar la seva millor actuació de l’any (5de7, 3de7 amb l’agulla i 4de7 amb l’agulla), tot i que no descarten del tot l’estrena del 7de7. 

Castellers d’Esparreguera

Els de la camisa bordeus van estrenar el 3de7 amb l’agulla tot just la passada setmana, castell que juntament amb el 4de7 amb l’agulla els pot situar en una molt bona posició. Ara el seu objectiu és estrenar el primer 5de7 de la temporada i lluitar per aconseguir el primer lloc. 

Castellers de Mollet  

Els de Mollet volen repetir com a mínim la clàssica de 7, la seva millor actuació del curs, tot i que no descarten l’opció d’un castell de 7 amb l’agulla, que representaria el seu màxim objectiu. 

Castellers de Cerdanyola

Encara no han estrenat els castells de 7 però la intenció passa per fer-ho diumenge, esperant que el Concurs es converteixi en un revolsiu. Els de Cerdanyola preparen el 3de7 i el 2de6 com a construccions més importants, mentre que el seu tercer castell es determinarà en funció de l’assaig d’aquest divendres. També podrien estrenar el pilar de 5.

Castellers de Figueres 

Els de l’Empordà són els actuals guanyadors del Concurs i aquest diumenge es plantaran a Torredembarra amb el 4de7 amb l’agulla com a millor castell de l’any, assolit diumenge passat. A banda d’intentar revalidar-lo, preparen les estrenes destacades del 5de7 i el 3de7 amb l’agulla.

Castellers del Riberal

Els representants de la Catalunya Nord han completat el 3de7 i el 4de7 en dues ocasions aquesta temporada, castells que asseguren per aquest diumenge. Ara bé, a manca d’un darrer assaig, no descarten les estrenes del 3de7 i el 4de7, tots dos amb l’agulla.

Castellers de Berga

Els bergadans també són una de les colles favorites gràcies a la seva gamma alta de 7 ja completada (5de7, 3de7 amb l’agulla i 4de7 amb l’agulla). Com en el cas dels Nois, també estan treballant en la novetat del 7de7.

Colla Castellera de la Bisbal

Les renúncies d’algunes colles i la consolidació dels castells de 7 els ha portat fins al Concurs, on participaran per primera vegada. Els Bous volen fer un gran paper i als assajos van prenent forma el 3de7 amb l’agulla i el 5de7, castells inèdits per la formació.


Castellers de Castelldefels  

Els grocs parteixen de la clàssica de 7 com a millor actuació de l’any, però aquest diumenge podrien anar més enllà i apostar per la gamma alta de 7. Treballen en el 5de7 i els dos castells amb l’agulla, que suposaria haver-los d’estrenar d’una tacada.

Castellers de Badalona

Els badalonins arriben al Concurs amb el 3de7 com a millor construcció de l’any, sostre que podrien superar si finalment aposten pel 3de7 amb l’agulla, a banda d’estrenar el 4de7. De cara a final de temporada podrien ampliar la gamma amb altres construccions superiors.

Matossers de Molins de Rei (Grup H4)

També han protagonitzat la clàssica de 7 com a millor actuació de l’any, actuació que es plantejarien repetir al Concurs. Ara bé, treballen en el 3 i el 4de7, tots dos amb l’agulla, i encara no hi ha res descartat. 

Castellers d’Altafulla  

Els de la camisa lila no portaran cap estrena aquest diumenge i la seva intenció serà revalidar la seva millor actuació de l’any, amb els dos castells de 7 bàsics, el 2de6 i el pilar de 5. 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.