Dissabte, 8 maig 2021

Les 10 diades que han marcat el cap de setmana casteller

|

- Publicitat -

Vilafranca: Èxit dels verds i xicots

Els Castellers de Vilafranca han completat el 4de8 amb l’agulla de sortida i a partir d’allà han estrenat els seus primers 3de9f, el 4de9f i el pde7f. Des del 2008 no feien el 4de9f en unes Fires, aleshores només el van coronar. 4de9f i la tripleta més matinera de tots els temps. Els Xicots de Vilafranca han completat amb solvència la clàssica de 8 més matinera de la seva història. Pots llegir la crònica en aquest enllaç.

4de9f

Sant Boi de Llobregat, plaça de 9

Els Minyons de Terrassa sumen el segon 3de9f de la temporada i converteixen la plaça de Sant Boi en plaça de 9. El camí cap a un possible castell de 10 per la seva Festa Major es va forjant amb bones sensacions. També van completar el 5de8 i el 4de8 amb l’agulla, però el pilar de 7 amb folre només va quedar en carregat. Allà la Jove de Tarragona s’apunta el primer 5de8 de la seva temporada junt amb el 3 i el 4de8. Els de Cornellà aplanen l’assalt al 4de8 fent el 5de7, el 3de7 i el 7de7.

MdT3de9f1

Nou Barris de 9 
Immensos Castellers de Barcelona. A mitjans de maig s’han posat al nivell del que seria fins fa dos dies una gran Mercè fent a Nou Barris el 3de9f, el 5de8 i el 2de8 amb folre. Els Castellers de Sabadell baixen el llistó amb el 4de8, el 5de7 i el 4de7 amb agulla.

castellers de barcelona
Foto: Roberta Esteves

Gràcia fa el 5de8, Igualada la primera clàssica i Capgrossos topen amb la torre de 8

A la torre de i 7de8 que els de Gràcia han tornat a completar, sumen el primer 5de8 de l’any, després d’un intent desmuntat. Els Moixiganguers d’Igualada descarreguen el segon 3de8 de la seva història que els permet completar la primera clàssica de 8 de la seva història. Menys afortunats han estat els Capgrossos de Mataró, han començat bé amb el 3de8 però la primera torre de 8 de l’any només l’han pogut coronar, han tancat amb el 5de7. Llegeix la crònica aquí.

5de8 gràcia
Foto: Pau Corcelles

Valls d’estrenes per Sant Isidre

Estrenes a Valls amb forma de 4de8 amb el pilar i pilar de 6 per la Colla Vella, pilar de 6 també va ser la novetat dels Xiquets de Tarragona, mentre que els Xiquets de Reus s’apunten el primer 2de7 i sumen el tercer 3de8.
Crònica en aquest enllaç.

1

Poble Sec i Esplugues amb uns primerencs 4de8

Els Castellers del Poble Sec i els Castellers d’Esplugues s’han apuntat el 4de8 més matiner. Els bandarres han fet el cinquè 4de8 de la colla en una diada on ho han estrenat tot: 2de7,4de8,7de7. Els d’Esplugues també han afegit el 3de7 per sota i el 5de7. Per la seva banda els Castellers de Sants hi han deixat la segona tripleta de 8 de l’any.

poblesec

Granollers veu la seva colla en plena forma

Els Xics de Granollers també passen per un gran moment de forma. Ahir van tornar a repetir els dos castells bàsics de 8, i a més, han recuperat el 9de7 amb tres enxanetes (l’útlim el van fer al 2006).  Allà els Marrecs de Salt repeteixen el 3de8 i els Sagals d’Osona completen el primer castell de 8, el 4, però la torre de 7 només queda carregada.

xics

El Milà accidentat amb el 2de8f de la Joves

Ensurt de la Colla Joves dels Xiquets de Valls que després de completar el 3de8 coronen el 2de8 amb folre. A partir d’aquí, diada suspesa per manca d’ambulància. Els Bordegassos només van tenir temps per a un únic castell, la segona torre de 7 del curs.

joves
Foto: Colla Joves

Arreplegats i Xoriguers triomfen

Per tancar el resum del cap de setmana, tot i que va ser en dijous, cal recordar el segon 4de8 dels Arreplegats de la Zona Universitària en una setmana, malgrat el pilar de 7fm va quedar en intent. Els Xoriguers completen per primer cop 3 castells de 7, destacant el seu primer 4de7 amb l’agulla.

4de8azu

Publicitat

1 comentari

  1. En el punt 4 no dieu quina és la colla que fa aquests castells…. ningú podrà saber que els Castellers de Barcelona han estat la segona colla que fa un castell de 9 aquesta temporada… especifiqueu si us plau. Gràcies

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.