Dimecres, 1 desembre 2021

Les 10 aletes del cap de setmana

|

- Publicitat -

Repassem 10 dels castells més destacats que ens ha ofert el cap de setmana casteller.

Josep Torreño

Publicitat

Torre de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca va ser la construcció més destacada de la diada de les Cultures d’Altafulla, plaça que recupera aquesta construcció 16 anys després.

portada

Estrenes del 4de9 amb folre. En la mateixa actuació la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Tarragona estrenen els seus primers 4de9 amb folre de l’any. La Vella el va descarregar mentre que els tarragonins tan sols el van poder coronar.

altafulla4de9f

 

Seguint amb el cap de setmana al Baix Gaià el protagonisme de la diada se’l va endur el 7de8 amb l’agulla dels verds però la Jove de Tarragona s’apunta una tripleta vilafranquina estrenant el 4de8 amb l’agulla i el pilar de 6.

pde6jt

Una altra tripleta vilafranquina dels Castellers de Sants per acomiadar el seu primer tram de temporada a casa. Els borinots van completar per segona setmana consecutiva el 3de9 i el 4de9 amb folre, però no van poder completar el 4de8 amb l’agulla, el primer que només els queda en coronat.

4de9f borinots
4de9f dels Castellers de Sants (Foto Paola Vidal)

Torre de 8 amb folre dels Capgrossos de Mataró, ara sí descarregada. El castell que va encetar una sèrie de llenyes que ha obligat als de Mataró a rebaixar el ritme. A Premià de Mar van completar la tripleta de 8 a més del pilar de 6. A pocs dies per Les Santes poc a poc van posant les coses al seu lloc.

mataró tde8f
Primera tde8f de l’any dels Capgrossos (Foto Sònia Gallén)

Vic veu dos castells de 9, el 3de9f amb folre dels Castellers de Barcelona que l’atacaven novament després que en la diada d’aniversari quedés en intent. Els Minyons de Terrassa van completar el mateix castell després de l’exhibició de la passada setmana en la seva festa major. Llegeix la crònica aquí.

3de9f dels barcelonins a Vic (Foto Roberta Esteves)

Els Nens completen el 3de8, la torre i el 5de7 a Banyeres, un 5de7 encarat al de 8 i amb la novetat de la recuperació del pilar de 6, el primer de l’any. Allà la Colla Joves descarrega la clàssica de 8 i els Minyons de l’Arboç fan els dos castells bàsics de 7.

pde6 dels Nens del Vendrell (Foto Idoia Foraster)

Els Marrecs completen el 4de8, el primer de l’any, que els permet apuntar-se la clàssica de 8 a Palafrugell. Els de Salt l’havien coronat després d’un intent desmuntat a mitjans d’abril. Al seu costat, els Castellers de Sabadell van tenir en el 3 i el 4de8 els seus millors castells.

4de8
4de8 dels Marrecs a Palafrugell (Foto @palafrugellcult)

Encarant el 3de9f dels Xicots. Els de Vilafranca continuen sumant les actuacions amb castells de 8. Dissabte a Esparreguera van completar el cinquè 4de8 i el vuitè 3de8 de l’any i apunten al 3de9f que podrien intentar el mes vinent en la seva festa major. Els Xiquets de Reus també van completar el 3 i el 4de8 i els d’Esparreguera van fer el 5 i el 7de7.

3de8xicots

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.