Dimarts, 11 maig 2021

La Xarxa i TVC reforcen l’aliança sobre informació castellera amb la signatura d’un nou conveni

|

- Publicitat -

ACN
L’acord inclou la retransmissió en directe de més diades i una segona temporada del programa ‘Dosos amunt’

Els responsables de La Xarxa i de Televisió de Catalunya (TVC) han presentat aquest divendres el nou conveni entre els dos ens per a la producció conjunta d’informació castellera. L’acord inclou la retransmissió en directe de més diades castelleres -passant de 9 a 11-, 6 de les quals estaran coproduïdes entre La Xarxa i TVC, així com l’emissió de la segona temporada del programa ‘Dosos amunt’, que fa un resum de cada jornada castellera.

Tant el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, com el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Francesc Pena, han valorat positivament els resultats del primer conveni per la “correcta utilització dels recursos públics”.

En una roda de premsa celebrada a la seu de La Xarxa a Barcelona, el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Francesc Pena; el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart; el director de TV3, Eugeni Sallent; el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Josep Maria Cortès, i el director de continguts de la Xarxa, Joan Foguet, han explicat el contingut del nou conveni entre La Xarxa i TVC quant a la producció d’informació castellera.

El president de la CCMA, Brauli Duart, ha qualificat d'”excel·lents” els resultats del primer conveni que es va signar entre La Xarxa i TVC l’any 2012. Així mateix, Duart ha considerat que aquest tipus d’acords són un exemple d’una “correcta utilització dels recursos públics”, motiu pel qual ha apostat per arribar a més acords d’aquest tipus en el futur. “Tenim molt camp per córrer”, ha dit.

Per la seva banda, el director de TV3, Eugeni Sallent, ha assegurat que el nou conveni suposa “un pas molt mes important” perquè el grau de col·laboració és molt més alt. Sallent també ha subratllat que el “treball en equip” entre La Xarxa i TV3 ha suposat l'”optimització de recursos”.

El director de TVC ha explicat les principals novetats del nou conveni, entre les quals hi ha la retransmissió en directe de més diades castelleres, passat així de les 9 actuals a 11, així com l’emissió, a partir del 22 de juny, de la segona temporada del programa ‘Dosos amunt’. El programa està presentat pels periodistes Toni Comas i Carles Cortés i fa un resum de cada jornada castellera durant 25 minuts.

Una altra novetat és la coproducció de sis jornades castelleres entre La Xarxa i TVC. En aquests retransmissions, la periodista Raquel Sans i l’actor Biel Duran s’afegiran a l’equip habitual de les retransmissions de La Xarxa, en què també hi participen els periodistes Toni Comas i Carles Cortés.
Concretament, les jornades castelleres que seran coproduïdes són la de la Festa Major de Les Santes, la Diada de Sant Fèlix, la Diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla, a Tarragona; la Diada de Santa Úrsula, de Valls, la Diada de Tots Sants, dels Castellers de Vilafranca i la Diada del Minyons, que se celebrarà a Terrassa el 22 de novembre.

Calendari de les retransmissions en directe

A La Xarxa

Sant Joan a Valls 24 de juny
Festa Major de Terrassa
Festa Major de Vilanova
Festa Major del Catllar
Diada del Mercadal de Reus

A banda, per Tac12 s’oferiran també en directe es diades de Sant Magí, Santa Tecla i la baixada dels pilars de 4 caminats de l’endemà de Santa Tecla.

A TV3

Les Santes de Mataró
Sant Fèlix a Vilafranca
Primer Diumenge de Festes de Tarragona
Santa Úrsula a Valls
Tots Sants a Vilafranca
Diada dels Minyons de Terrassa

Pena reclama un “mecanisme institucional” per “normalitzar” les relacions amb la CCMA

Per la seva banda, el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Francesc Pena, qui també s’ha felicitat per la signatura del nou conveni, ha reclamat la creació d’un “mecanisme institucional” per tal de “normalitzar” les relacions dels diferents mitjans locals amb la CCMA. Pena ha justificat aquesta petició pels “molts àmbits conjunts d’inversió” que tenen els diferents ens públics comunicatius.

En aquest sentit, Pena ha afirmat que seria positiu que s’introduís la “institucionalització” de les relacions entre els diferents mitjans públics en el llibre blanc de l’audiovisual que actualment està redactant el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), a petició del Parlament de Catalunya. “Sóc un pèl agosarat”, ha dit Pena, que ha insistit en la necessitat d’una major “simbiosi” institucional.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.