Divendres, 23 juliol 2021

La prèvia

La Plaça del Blat de Valls opta als primers gammes extres de l’any

La plaça del Blat obre el telò de la temporada 2019 amb una diada de Sant Joan que aspira a les primeres construccions de gamma extra del curs. Tot i que les previsions d’ambdues formacions, Vella i Joves, s’acabaran de definir en l’assaig d’aquest divendres, tot sembla estar preparat perquè els Xiquets de Valls protagonitzin un altre gran Sant Joan -aquest dilluns a partir de la 1 del migdia-, encara amb el record de fa un any, on els rosats van anotar-se la gesta dels dos castells de 9 bàsics de manera simultània i amb el 2de8 sense folre coronat pels vermells.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls optaria per una actuació en que suposaria estrenar-ho tot, amb el possible 5de9f com a tret d’inici de la diada. A partir d’aquí han treballat el 2de9fm, construcció que en les darreres temporades no han sovintejat i que no completen des de l’octubre del 2015. Ténen opcions el 4de9f amb el pilar (hi arriben amb un únic 4de9f coronat, per Sant Isidre) i el 2de8 sense folre, aquest darrer descarregat sencer en l’assaig del passat dimecres i que en les darreres setmanes han col·locat l’aixecador en diverses ocasions.

   

La Colla Joves Xiquets de Valls hi arriba amb el 3de9f coronat en dues ocasions i completar-lo -possiblement de sortida- els donaria empenta per les seves aspiracions, que inclouen el primer 4de9f del curs, i, a més, la possible estrena del 2de9fm, el seu millor castell descarregat en un Sant Joan, en concret en l’edició del 2016.

Ronda de pilars inèdita

Un altre dels al·licients serà la ronda de pilars. Totes dues formacions tenen en ment el pilar de 8 emmanillat per rubricar les seves actuacions, un espadat que mai no s’ha vist ni intentar en aquesta diada vallenca.

L’ordre d’actuació se sortejarà aquest dissabte a la tarda durant l’acte de proclamació de l’ambaixador dels Xiquets de Valls, que enguany es tracta del camp de refugiats d’Smara, situats al desert de Tindurf, zona cedida per Algèria.

La nit de diumenge, al voltant de les 11, totes dues formacions actuaran a la Sortida de Completes, on podrien incloure alguna construcció de 9 pisos en l’actuació a l’antiga i els castells amb un pis menys de cara l’endemà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.