Dissabte, 27 novembre 2021

La meva temporada: Xiquets de Reus recupera els galons de 9

|

- Publicitat -
16.12.2013 13:30h
Roger Juanpere | Xiquets de Reus

reus

[dropcap]L[/dropcap]a temporada 2013 dels Xiquets de Reus ha estat de totes, totes, la millor de les més dels 30 anys del nostre historial. De manera resumida podem presumir de descarregar 17 anys després el 3de9 amb folre, amb la joia d’haver-ho fet per partida doble, sense deixar-nos les tres catedrals assolides, i la plena consolidació de la tripleta de 8.

Publicitat

Què ens ha portat a aquest nivell? Podríem explicar-ho amb múltiples conceptes, però ho farem amb: la tenacitat en el treball del dia a dia, la paciència de saber esperar el moment idoni malgrat veure que les colles de nivell similar anaven a tota velocitat, i la convicció mostrada a l’hora de portar els nostres objectius a plaça.

La temporada la vam començar el 16 de març davant del nostre local amb 3 castells de 7, i així consolidant la gamma de 7 i 7 i mig (comptant-hi el 2de7) ens vam moure amb solvència fins al més de maig on vam fer el salt al 8, a la Diada del Pallol (25 de maig). La clàssica de 8 més matinera de la nostra història ens servia per obrir una dinàmica que finals final de temporada faria que les actuacions sense castells de 8 pràcticament es poden comptar amb els dits d’una mà.
Un mes més tard del Pallol, ens plantàvem a la Festa Major de Sant Pere amb ganes de folre, i no només el vam assolir a la Diada, amb les colles convidades, sinó que a més el vam repetir en solitari el dia del Patró. El 29 de juny vam demostrar el potencial de que disposàvem per afrontar reptes superiors.

Durant el mesos d’estiu vam començar a posar fil a l’agulla a aquests reptes, altrament dit 5de8 i 3de9 amb folre, a banda de consolidar el nivell assolit. La tercera tripleta de 8 la vam assolir per Santa Anna.
I així ens vam plantar al setembre, amb ganes de molt més. El dia 1, a Cambrils, el quart 2de8 amb folre i per primer cop a plaça ensenyàvem el 3de9f, en un assaig posterior. El dia 8, a les Borges, la cinquena tripleta. El 15, a Terrassa, no només repetíem actuació sinó que a més ho vam fer obrint plaça amb el 2. I així ens plantàvem a la Festa Major de Misericòrdia: vam obrir plaça amb 3de8, tot i haver posat sisens al 3de9 amb folre a l’assaig calia paciència, el 2de8 amb folre de segon castell i en tercera ronda vam carregar el 5de8. Era la catedral més matinera, sempre s’havia portat a plaça a la Diada de la Colla, i malgrat no haver-la descarregat va servir per ensenyar-nos coses a pol•lir i ens treia pressió de cara a la Diada del Mercadal.

I va ser un 5 d’octubre, un any després d’haver descarregat després de catorze anys el 2de8 amb folre (aquesta dada ens serveix per posar en context l’evolució de la Colla) i disset del 3de9 amb folre descarregat al Concurs de Tarragona, que anàvem a plaça a fer el castell de nou. La feina la teníem feta, només calia mostrar-ho. I va ser en el context de la Diada del Mercadal, acompanyats de quatre de les millors colles, i en el marc d’una magnífica diada, on no només vam descarregar un impecable 3de9 amb folre, sinó que el vam acompanyar pel 5de8, ara sí descarregat. En definitiva, la millor actuació del nostre historial.
Després d’això: castell de 8 a Manacor, folre a Alcover; i per la Diada de la Colla, malgrat el canvi horari degut als motius futbolístics, vam poder repetir l’actuació del 5 d’octubre, una manera espectacular d’acabar.

D’aquesta manera posàvem punt i final a la temporada amb: dos 3de9 amb folre, tres 5de8 (un de carregat) i deu 2de8 amb folre, entre d’altres, i tot només amb una sola caiguda (la del 5) i un sol intent desmuntat.

La temporada 2013 en xifres
4de8 9 descarregats
3de8 14 descarregats
2de8f 1o descarregats
5de8 2 descarregats+1 carregat
3de9f 2 descarregats

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.